Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prema odabiru NASA-e

Ovo je 5 najljepših fotografija Zemlje!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Landset sateliti neprekidno su promatrali zemlju čak četrdeset godina.Tijekom tog razdoblja, napravili su milijune fotografija našeg planeta koje su dostupne svima. NASA je odabrala pet najljepših fotografija.

5. Jezero Eyre u Australiji

Zastrašujuće lice na ovoj slici zapravo je isušeno jezero Eyre u pustinji južne Australije. Zanimljivost vezana uz ovo jezero jest da je ono najveće jezero u Australiji kad je puno, međutim, u posljednjih 150 godina ono je samo tri puta bilo potpuno ispunjeno vodom. Fotografija je snimljena 2006. godine.

4. Pješčane dine u Alžiru


Blijedo žute pruge koje izgledaju kao da su nanesene kistom jest vjetrom nošeni pijesak Erg Iguida, područja pješčanih dina koje se protežu od Alžira do Mauritanije u sjeverozapadnoj Africi. Pojedine dine ovog pješčanog mora često prelaze i 500 metara visine, a ova je fotka nastala 1985. godine.

3.Vijugavi Mississippi

Maleni oblici čine gradove koji okružuju veliki i vijugavi Mississippi, najveći riječni sustav u Sjevernoj Americi. Fotografija je snimljena 2003. godine.

2.Delta Yukon


Bezbroj jezera, bara i močvara ukrašavaju Yukon Deltu na jugozapadu Aljaske. To je jedna od najvećih riječnih delti na svijetu i zaštićeno je područje. Fotografija je nastala 2002. godine.

1. Svemirski Vang Gogh

Baš kao popularna 'Zvijezdana noć' Van Gogha izgleda i ovaj vrtlog fitoplanktona oko švedskog otoka Gotland koji se nalazi u Baltičkom moru. Ovakvu kombinaciju boja 'proizvelo' je cvjetanje mora koje se javlja kada hranjive sastojke koji ubrzavaju širenje fitoplanktona na površinu mora dižu duboke struje. Ova prelijepa fotografija je snimljena 2005. godine.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Pročitajte i ovo Nikolina Rudić - 1 Svaka čast, Nikolina Europski satelit dobio naziv po imenu djevojčice iz Hrvatske: "Kad je krenulo lansiranje, to je bilo toliko uzbuđenje" Ilustracija (Foto: AFP) Nepoznati objekt Napokon otkriveno o čemu se radi: Stanovnike zapanjila svjetleća kugla koja se srušila s neba

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene