Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Face - kini'

Ovako u Kini lice štite od sunca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Žene u sjeveroistočnoj Kini imaju novu modu! Naime, one ne žele preplanuli ten poput onih na Zapadu.

Kineskinje vole porculansku put pa stoga preko lica stavljaju krpene maske. Vrelo sunce njima smeta. Tako prekrivenog lica i vrata uživaju na plaži u ljetnim radostima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Čak 20 stupnjeva Uskoro bismo mogli i vidjeti to proljeće o kojem se priča Slika nije dostupna 'Više liči na Karibe...' Svijet očaran hrvatskom plažom: 'Kad vam postane vruće zaronite u tirkiznu uvalu'

Osim što prekriva lice, 'face-kini' dolazi i sa kupaćim kostimom koji prekriva cijelo tijelo. Predio koji pokriva glavu ima otvore na očima, nosu i ustima. Dodatna informacija kojom se promovira prodaja ovakvih kupaćih kostima jest i zaštita od uboda insekata te zaštita od meduza.

>> Skoro neprepoznatljiva: Što si je to učinila?

Brončani ten povezuje se s teškim fizičkim radom na polju tijekom kojeg osoba u ljetnim mjesecima brzo pocrni, dok je svjetlija koža znak višeg statusa, odnosno znak da osoba ne radi vani gdje je izložena suncu.

Kineskinje se nadaju kako će njihova moda osvojiti svijet i da će ljudi napokon shvatiti koliko je sunce opasno, te da je porculanska put mnogo ljepša od izgorjele kože. 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene