Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Isplati se pokušati

JEDNA JEDINA Ova vam vježba može promijeniti život

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vježba se zove 'zidni anđeo', a što radi vašem tijelu pogledajte u priloženom videu.

Već znamo da dugo sjedenje nije dobro za naše tijelo, ali unatoč tome, neki od nas sjede i 12 sati dnevno.

Pročitajte i ovo Ilustracija nema razloga za zabrinutost U dijelu Zagreba u četvrtak ujutro oglasit će se sirena: Doznajte o čemu se radi Projektil dvije krstareće rakete Zemlja koja stalno prijeti pokazala je kako izgleda taktički nuklearni napad: "Upozoravamo neprijatelje!"

Ako priznate povezanost vaših glavobolja, probleme s utrobom, nedostatak energije, pretilost, držanje i raspoloženje, možete pretpostaviti što dugo sjedenje radi vašem tijelu, piše news.com.

Stoga biste trebali promijeniti naviku dugog sjedenja. Ne radi se samo o efektu sjedenja, već i o tome što propuštate dok sjedite. Radnik koji stoji, naprimjer prodavač u trgovini odjećom, na poslu sagori 1.500 kalorija, dok osoba koja radi za stolom, možda potroši otprilike 1.000 kalorija.

RADITE U UREDU? Poslušajte ovaj savjet stručnjaka

Vježba u priloženom videu, koju je osmislio osobni trener Tim Robards, jedna je od najboljih i najjednostavnijih vježbi. Ova vježba popravlja držanje koje se pogorša zbog sjedenja. Vježba se zove 'zidni anđeo', a aktivira stražnjicu i pomaže da proširite te istegnete prsa.

Sa stopalima nekoliko centimetra udaljenima od zida, stražnjicu prislonite na zid, a potom ramena i glavu. Početnici mogu ostaviti prirodnu zakrivljenost donjeg dijela leđa, dok oni na drugoj razini, odnosno napredniji, trebaju izravnati leđa i cijela ih prisloniti na zid.

Potom podignite ruke uz zid, dok vam cijelo vrijeme laktovi i prsta dodiruju zid. Podižite lagano ruke gore i spuštajte ih dolje. Ponovite to šest do osam puta.

Ova će vam vježba pomoći u smanjivanju boli u donjem dijelu leđa, vratu i glavobolje.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene