Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tisuće pohitale na vidikovce

Otvoren drugi najviši toranj na svijetu, 634 metara visok 'Tokyo Sky Tree'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tokyo Sky Tree, drugi najviši toranj na svijetu i najveća znamenitost Tokija, otvorio je danas svoja vrata za javnost.

Odmah po otvaranju Tokyo Sky Treea u njega su navrle tisuće ljudi kako bi se popeli na vidikovce na 350. i 450. katu tornja, no zbog velikih kiša nisu baš mogli uživati u nevjerojatnom pogledu kako su to očekivali.

Pročitajte i ovo Snimke iz nuklearne elektrane u Fukushimi - 3 Japan FOTO Trinaest godina nakon potresa objavljene slike iz unutrašnjosti nuklearne elektrane Slika nije dostupna nema novih mjera Ovaj grad prijavio čak 224 nova slučaja, najveći dnevni porast od početka zaraze: ''Situacija slična onoj na vrhuncu''

No, predsjednik tvrtke vlasnice tornja vjeruje kako je kiša zapravo blagoslov. 'Tokyo Sky Tree je stablo, a stablo treba vodu. Vjerujem da je današnja kiša blagoslov i da će zbog nje uspjeh ovog tornja rasti', rekao je Yoshizumi Nezu.

>> Bacite pogled s najvišeg tornja na svijetu!

U tornju i njegovim okolnim zgradama nalazi se 231 trgovina i ugostiteljskih objekta, planetarij i okroman akvarij s brojnim morskim vrstama, a uskoro bi mogao postati i glavni odašiljač za japansku televiziju i radio, prenosi APTN.

Iako ovaj toranj nije najviša građevina na svijetu (tu titulu i dalje nosi Burj Khalif u Dubaiju), odbor za Guinnessove rekorde ga je službeno priznao kao najviši toranj na svijetu.
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene