Istraživači na Sveučilištu u Chungnamu u Koreji otkrili su kako se oni koji piju alkohol u kojem ima više kisika trijezne 30 minuta brže od onih koji konzumiraju uobičajen alkohol. Dr. Kwang-il Kwon, koji je pomagao u studiji, kaže da kada se u alkohol stavljalo više kisika, osobe koje su ga konzumirale budile su se s manjim glavoboljama.
‘Pića obogaćena kisikom smanjila su koncentraciju alkohola u krvi brže nego normalno piće’, rekao je dr. Kwon.‘Ovo bi moglo imati klinički i značaj u stvarnom životu i moglo bi smanjiti nesreće uzrokovane alkoholom. Zbog takvih bi se pića ljudi brže trijeznili i izbjegli posljedice’, dodaje Kwon.
Najčitanije
-
U Belgiji
Prekinut televizijski program uoči Eurosonga: Na ekranima se pojavila znakovita poruka
-
Parlamentarni izbori 2024.
Milanović objavio kada će dati mandat Plenkoviću, napravili potez bez presedana pa se predomislili
-
Jeste li ga osjetili?
Potres kod Ogulina, osjetio se i na području Zagreba i BiH: "Dobro je zatreslo..."