Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dodajući mjehuriće kisika u alkoholna pića moglo bi pomoći u izbjegavanju glavobolja nakon cijelonoćnog opijanja.


Istraživači na Sveučilištu u Chungnamu u Koreji otkrili su kako se oni koji piju alkohol u kojem ima više kisika trijezne 30 minuta brže od onih koji konzumiraju uobičajen alkohol. Dr. Kwang-il Kwon, koji je pomagao u studiji, kaže da kada se u alkohol stavljalo više kisika, osobe koje su ga konzumirale budile su se s manjim glavoboljama.

Vezani članci Sanja Jurišić Načelnik krim-policije PU zadarske skrivio sudar: U sedam sati ujutro imao je 1,3 promila alkohola u krvi, doznajemo kakve ga sankcije čekaju Alkotestiranje, ilustracija Policajci kontrolirali promet pa ih šokirala pijana vozačica: Usred bijela dana napuhala 3,77 promila

‘Pića obogaćena kisikom smanjila su koncentraciju alkohola u krvi brže nego normalno piće’, rekao je dr. Kwon.‘Ovo bi moglo imati klinički i značaj u stvarnom životu i moglo bi smanjiti nesreće uzrokovane alkoholom. Zbog takvih bi se pića ljudi brže trijeznili i izbjegli posljedice’, dodaje Kwon.