Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tri kilometra od postojećeg

Otkriven još jedan Stonehenge!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Do ovog trenutka nismo imali saznanja da bi se tamo moglo nalaziti kamenje', izjavio je Vince Gaffney, profesor sa sveučilišta u Birminghamu.

Arheolozi su otkrili još jedan Stonehenge, i to oko tri kilometra sjeveroistočno od postojećeg!

Naime, uz pomoć najmodernije tehnologije, odnosno radara koji mogu snimati duboko pod zemljom, znanstvenici sa sveučilišta u Birminghamu i Bradfordu su na dubini od četiri metra otkrili 330 metara dugačku liniju koja se sastoji od više od 50 masivnih kamenih gromada, objavio je Independent.

'Do ovog trenutka nismo imali saznanja da bi se tamo moglo nalaziti kamenje', izjavio je Vince Gaffney, profesor sa sveučilišta u Birminghamu.

Hoće li ovo otkriće konačno riješiti misterij: Zbog čega je izgrađen Stonehenge?!

Prema geofizičkim dokazima, svaki od zakopanih kamena dugačak je oko tri metra i širok oko metar i pol, a položeni su horizontalno. No, arheolozi pretpostavljaju da su u početku stajali uspravno. Postavljeni su, procjenjuje se, 2500 godina prije Krista.
 

Pročitajte i ovo Krao kamenje s plaže Lampianu strogo zabranjeno Francuz s plaže uzeo 41 kilogram kamenja: To će ga skupo stajati Slika nije dostupna Pratili kretanje sunca Astronomi Aboridžini sunčani sat izradili prije 10 tisuća godina

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene