Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Psihološko tumačenje

Sanjali ste seks s bivšim ili sa šefom? Evo što to navodno znači

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Snovi kao odraz naše podsvijesti mogu imati puno dublje značenje, a mogu nam i pomoći za bolje razumijevanje sebe. Daily Mail istražio je sa psihologinjom Marianne Vicelich značenje bizarnih snova seksualne prirode među kojima se pronašao i san o seksu s vašim šefom.

Svi smo barem jednom ostali zatečeni nakon noći provedene sanjajući snove seksualne tematike koji uključuju neuobičajene likove i situacije za koje ne možemo pronaći objašnjenje. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Izvlačili šarene narukvice Seks-skandal u zatvoru: Čuvari organizirali orgije, sudjelovali i zatvorenici - "Ako ne bi bilo seksa, ona ne bi mogla raditi" Ilustracija 70 službenih putovanja Moćni senator putovao u Europu zbog seksa s maloljetnicama: Koristio je aliase i primao slike seksualnog zlostavljanja djece

Iako se priče o tumačenju snova ponekad čine kao besmislice, snovi su u konačnici odraz naše podsvijesti te mogu imati puno dublje značenje, a mogu nam i pomoći za bolje razumijevanje sebe i vlastitih životnih obrazaca. Daily Mail istražio je sa psihologinjom Marianne Vicelich značenje bizarnih snova seksualne prirode, a u nastavku provjerite što znači kada se u jednom od takvih snova pojavi i vaš šef. 

Seks s bivšim

Ukoliko sanjate seks s bivšim, to bi moglo upućivati na neriješene stvari s tom osobom, na činjenicu kako vam nedostaje bliskost i intimnost koju ste imali s tim partnerom ili vam nedostaje seksualna povezanost. Nedostaje li vam bivši partner, takvi snovi mogu predstavljati vašu želju za obnavljanjem odnosa s tom osobom, ali i znak kako biste trebali zaključiti to poglavlje svog života. Pojavljivanje bivših i njihova simbolika u vašim snovima može biti i znak upozorenja kako ne biste trebali ponavljati iste pogreške u nekom novom odnosu.

Seks s poznatom osobom

Ovakvi snovi predstavljaju vaše poistovjećivanje s tom ulogom putem koje ispunjavate svoje seksualne fantazije i vlastiti nagon za uspjehom i priznanjem. Vaše samopouzdanje je na zavidnoj razini i vjerujete kako zaslužujte mnogo više od onog što vam vaš trenutni partner može ponuditi. Iako ovakvo tumačenje može značiti i fiktivnu zaluđenost, također može simbolizirati i vašu neispunjenu želju za seksualnim zadovoljstom u stvarnom životu. 

Seks s neznancem

Snovi ovakve tematike predstavljaju mazohističke obrasce ponašanja i potencijalno upućuju na činjenicu kako je vaš svakodnevni seksualni život postao previše monoton. Putem ovakvih snova ističe se vaša želja za izlaskom iz zone komfora, ali i emocionalnog odvajanja od nekih situacija iz vašeg života. Snovi o seksu s neznancem mogu upućivati na vašu potrebu za izražavanjem vlastitih strasti i emocija, ali i za nadolazeću promjenu ili novu priliku u vašem životu.

Seks s prijateljem istog spola

Ukoliko ste heteroseksualne orijentacije, ovakvi snovi ne znače da ste homoseksualac, lezbijka ili biseksualac. Umjesto toga, ovakvi snovi tumače se na način da vam je potrebno osjećati se voljenim te da ste u procesu prihvaćanja sebe. Također, u potrazi ste za potvrdom vlastite vrijednosti i potrebno vam je povezati se s vašom ženstvenom ili muževnom stranom. 

Seks s vašim šefom

Ukoliko ste sanjali seks s vašim šefom, to upućuje na vašu želju za moći i autoritetom. Moguće da u vašem šefu prepoznajete kvalitete koje biste voljeli uklopiti u vaš život, a upućuju i na to da biste se trebali osnažiti i preuzeti vlastiti život i karijeru u svoje ruke. Ovo također može upućivati i na vašu potrebu za kontrolom u odnosu u kojem se trenutno nalazite, ali i za uzbuđenjem u vlastitom ljubavnom životu.

Seks s partnerom vašeg prijatelja

Snovi o seksu s partnerom vašeg prijatelja mogu upućivati na to kako i u stvarnom životu osjećate određenu privlačnost prema toj osobi, no niste dovoljno hrabri kako biste sebi to i priznali pa su na ovaj način vaše želje iz stvarnog života manifestirane u snovima. Kvalitete koje prepoznajete u toj osobi uočavate kao one koje biste voljeli imati prisutne i u svom životu, a ako postoji stvarna povezanost u životu s tom osobom, vaša podsvijest ju kroz snove interpretira na seksualni način.
 


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene