Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Znanstvenici s Kraljičinog sveučilišta u Belfastu razvili su prvi parfem koji omogućava da osoba bolje miriše što se više znoji, pišu britanski mediji.


Antiperspiranti smanjuju znojenje, dezodoransi prikrivaju neugodne mirise povezane sa znojenjem, a novi parfem koji su razvili znanstvenici koristi se znojem u svoju korist otpuštajući ugodne mirise kad dođe u kontakt s vlagom.

Vezani članci Slika nije dostupna Jeste li znali ovo o znoju? Slika nije dostupna Ne želi umrijeti pa radije - smrdi!

To znači da što se više znojite, bolje mirišete.

"Parfimirana ionska tekućina oslobađa miris kad dođe u kontakt s vodom i tako omogućuje da se više mirisa otpusti na koži", priopćio je sveučilišni laboratorij QUILL.

Konačno - Otkrivena tajna najslavnijeg parfema na svijetu!

Uz to, novi parfem i uklanja neugodne mirisne.

Sveučilište navodi da s jednim proizvođačem parfema već surađuje na praktičnoj primjeni novog proizvoda, a suautor istraživanja dr. Nimal Gunaratne kaže da novi parfem ima "veliki komercijalni potencijal".

"Ovo je uzbudljivo jer se iskorištava važno novo otkriće otpuštanja tvari u kontroliranim uvjetima. Uz to što ima golem komercijalni potencijal, može se upotrijebiti i u parfimiranim i kozmetičkim kremama, ali i u drugim znanstvenim istraživanjima koja se bave sporim otpuštanjem određenih tvari", rekao je Gunaratne.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook