Obavijesti Video Pretražite Navigacija
4D ultrazvuk

Nevjerojatne fotografije djece kako zijevaju još u majčinoj utrobi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nevjerojatne snimke dolaze s britanskog sveučilišta Durham. Na njima se vidi kako dijete zijeva još u majčinoj utrobi.

Znanstvenici sa sveučilišta Durham željeli su odgonetnuti zijevaju li fetusi i zašto. Istraživanje su proveli nad 15 budućih majki koje su četiri puta tijekom trudnoće podvrgnuli 4D ultrazvuku kako bi snimke fetusa vidjeli iz svih kuteva. Snimke su potom analizirane sekundu po sekundu kako bi znanstvenici pomno proučili svaki pokret usta fetusa u majčinoj utrobi.

Pročitajte i ovo Imaš pravo, ostvari ga IMAŠ PRAVO, OSTVARI GA! I nezaposleni roditelji imaju pravo na novčanu naknadu, ali bez nje mogu ostati ako se ne drže ovih rokova Screenshot Strašni prizori UZNEMIRUJUĆE Objavili snimke otete djece: Ubili su im roditelje pred očima

Do sada su neki znanstvenici smatrali kako djeca u majčinoj utrobi ne zijevaju nego da jednostavno otvaraju i zatvaraju usta, no profesorica Nadja Reissland kaže kako ove snimke jasno dokazuju da to nije pravilo. Zaključak studije - nerođena djeca također zijevaju.

>> Znanstvenici otkrili tajnu zaraznog zijevanja!

Reissland tvrdi kako bi detaljnijom analizom 'ulovila' djecu kako u prosjeku zijevaju 6 puta u sat vremena. Još ne znaju razlog zbog kojeg djeca u majčinoj utrobi zijevaju, no sigurni su kako razlog nije umor. Vjerojatnije je da se radi o načinu na koji se razvijaju regije mozga zadužene za pokrete čeljusti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene