Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Živo je

VIDEO S ovim stvorenjem bolje se ne igrati... Evo zašto!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Riječ je o portugalskoj galiji, stvorenju nalik meduzi koje je čovjeku sposobno nanijeti strašnu bol.

Iako na prvi pogled izgleda kao balon čudnog oblika ipak nije riječ o igrački punjenoj helijem nego o pravom živom biću. Čudno stvorenje je opasna portugalska galija. Često se navodi kako je riječ o meduzi, ali zapravo se radi o organiziranom sustavu tako savršenom da izgleda kao jedan organizam. Strukturu organizma, poznatog i pod nazivom portugalski ratnik, vode pojedinačni organizmi iz skupine žarnjaka.

Pročitajte i ovo Ilustracija Važno upozorenje Uzbuna na dalmatinskoj plaži! Liječnici osam puta intervenirali zbog opasnog gosta, objavljene upute što ne smijete napraviti ako ga sretnete Ilustracija Misteriozni objekt Još jedan balon preletio iznad SAD-a: Vojska ga prati danima, ne zna što je

Obično pluta na površini vode, a kada opeće čovjeka nanosi mu strašnu bol. Ipak, ova naizgled prazna vreća otrov najčešće koristi za paraliziranje riba koje planira pojesti.

5 zabluda o liječnju boljki za koje ste sigurno čuli

Obitava u toplim morima tropskih područja, ali zbog globalnog zatopljenja galija se znala zateći i u područjima koja nisu njezino prirodno stanište.

Ako se ikad zateknete na nekoj od obala gdje ovo stvorenje obitava i učini vam se da vidite balon, pogledajte još jednom - velika je mogućnost da se ipak radi o živom stvorenju.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene