Obavijesti Video Pretražite Navigacija
50 grama 340 dolara

Najskuplji na svijetu: Zeleni čaj iz - pandinog izmeta!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obožavatelj ste zelenog čaja? A što kažete na zeleni čaj od - pandinog izmeta?

An Yanshi, koji tvrdi kako je profesor na Sveučilištu u Sichuanu iako tamo za njega nikada nisu ni čuli, radit će zeleni čaj iz - pandinog izmeta, piše China.org.

Pročitajte i ovo Ilustracija Objavio Državni inspektorat Sadrži pesticide: Iz trgovina se povlači popularni napitak, provjerite svoje zalihe Slika nije dostupna "Bila je anđeo prijateljstva" Umrla najstarija panda na svijetu

>> Ptičji izmet mu stvarno donio sreću

>> Britanci se griju na ljudski izmet

Yanshi kaže kako će 50 grama tog čaja stajati 2.196 juana (oko 340 dolara) u vrijeme 'berbe', no da će još podići cijenu i učiniti ga najskupljim čajem na svijetu 'jer je pandin izmet vrlo rijedak'.

'Pande su naše nacionalno bogatstvo, pa bi čaj koji je uzgajan u njihovom izmetu trebao biti nacionalni čaj', kaže Yanshi. 

Na ideju je došao nakon što je pročitao da pande iz pojedene hrane mogu apsorbirati tek 30 posto nutritivnih vrijednosti. 'To znači da čak 70 posto nutritivnih vrijednosti ostaje u izmetu'. 

Yanshi vjeruje da pandin izmet sadrži i prirodne antikancerogene tvari pa bi 'mogao udvostručiti efekt pijenja zelenog čaja'. Liječnici su ipak, skeptični prema Yashijevoj teoriji.

'Teoretski, zeleni čaj može sadržavati antikancerogene tvari, no nikada nisam čuo da ljudi koriste pandin izmet kako bi se borili protiv raka', kazao je Sun Huichuan, liječnik u jednoj bolnici u Šangaju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene