Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potvrda znanstvenika

Muškarci češće ignoriraju navigaciju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Muškarci češće ignoriraju upute satelitskih navigacijskih sustava od žena, pokazalo je istraživanje provedeno u Velikoj Britaniji, potvrdivši stari stereotip o tomu da muškarci mrze pitati za smjer vožnje.

Za razliku od nešto manje od tri četvrtine ispitanih žena koje ignoriraju informacije navigacijskih sustava, to redovito čini 83 posto muških vozača, smatrajući ih 'nepouzdanima' i 'netočnima', pokazalo je istraživanje osiguravateljskog društva Swinton.

'Navigacijski sustavi pomažu vašim vlastitim navigacijskim sposobnostima, oni ih ne zamjenjuju', objasnio je menadžer u Swintonu, Steve Chelton, dodavši kako su vozači često u pravu kada ne slijede slijepo podatke koje im daje sustav.

Pročitajte i ovo Protuprosvjed na Trgu Prosvjedi i ljudska prava VELIKA FOTOGALERIJA Muškarci pali na koljena, žene uzvratile udarac: ''Ne priznajemo gospodare ni u privatnom ni u javnom životu!'' Ilustracija Rodni jaz Žene u Hrvatskoj od danas do kraja godine rade besplatno

>> Stiže GPS koji traži slobodni parking

Trećina ispitanih vozača rekla je da ih je navigacijski sustav uputio pogrešno za nekoliko kilometara, a više od polovine je izjavilo kako su se zbog podataka sustava posvađali sa svojim suvozačem. Unatoč tomu, od 3.000 ispitanika, koliko ih je sudjelovalo u istraživanju, gotovo dvije trećine kazalo je kako ima satelitski navigacijski sustav u svojim vozilima - 'za svaki slučaj'. (Hina)


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene