Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šok za dobro jutro

Munja pogodila zrakoplov tek što se vinuo u visine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najgore je zasigurno bilo onim ljudima koji se podjednako boje munja i letenja.

Putnicima koji su u ponedjeljak nešto prije devet sati poletjeli s aerodroma u Keflaviku definitivno nije trebala kava da bi se razbudili. Naime, Airbus A330 u koji su se ukrcali udarila je munja samo četiri minute nakon što se vinuo u visine.

Pročitajte i ovo Hrvatska nabavlja dva nova zrakoplova za gašenje požara - 4 Ugovori potpisani Hrvatska nabavlja dva nova zrakoplova za gašenje požara: "Ovo je nova mogućnost, nova snaga" Prelet MiG-21 aviona Iznad Barentsovog mora Bliski susret na ruskoj granici: Rusi tvrde da su presreli dva američka bombardera

Neugodnu je situaciju motelom zabilježio Halldór Guðmundsson, muškarac koji se iz obližnjeg ureda nadao da će zabilježiti dojmljivu snimku pražnjenja atmosferskog električnog naboja.

"Zapravo sam hvatao munje, a zrakoplov je u kadar upao kao bonus. Zvuk groma u tom je trenutku također bio zastrašujuć, kao da je došlo do eksplozije iznad naših glava", opisao je tu situaciju Guðmundsson, čija je snimka najprije obišla tamošnje medije, a u međuvremenu postala i hit na društvenim mrežama.

Unatoč tome što zasigurno nikome nije bilo ugodno, osobito onim putnicima koji se podjednako boje letenja i munja, zrakoplov je mirno nastavio put prema Parizu. Svi su na odredište stigli "u komadu", što to je potvrdio i glasnogovornik zrakoplovne tvrtke Wow Aira Svanhvít Friðriksdóttir. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene