Zrakoplov je bez problema nastavio put prema Parizu (FOTO: YouTube/Screenshot)
Zrakoplov je bez problema nastavio put prema Parizu (FOTO: YouTube/Screenshot)

Najgore je zasigurno bilo onim ljudima koji se podjednako boje munja i letenja.


Putnicima koji su u ponedjeljak nešto prije devet sati poletjeli s aerodroma u Keflaviku definitivno nije trebala kava da bi se razbudili. Naime, Airbus A330 u koji su se ukrcali udarila je munja samo četiri minute nakon što se vinuo u visine.

Neugodnu je situaciju motelom zabilježio Halldór Guðmundsson, muškarac koji se iz obližnjeg ureda nadao da će zabilježiti dojmljivu snimku pražnjenja atmosferskog električnog naboja.

"Zapravo sam hvatao munje, a zrakoplov je u kadar upao kao bonus. Zvuk groma u tom je trenutku također bio zastrašujuć, kao da je došlo do eksplozije iznad naših glava", opisao je tu situaciju Guðmundsson, čija je snimka najprije obišla tamošnje medije, a u međuvremenu postala i hit na društvenim mrežama.

Unatoč tome što zasigurno nikome nije bilo ugodno, osobito onim putnicima koji se podjednako boje letenja i munja, zrakoplov je mirno nastavio put prema Parizu. Svi su na odredište stigli "u komadu", što to je potvrdio i glasnogovornik zrakoplovne tvrtke Wow Aira Svanhvít Friðriksdóttir.