Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Mumija je savršeno očuvana, a najfascinantniji je položaj u kojem se nalazi.


U Mongoliji je pronađeno gotovo savršeno očuvano mumificirano tijelo čovjeka koji je najvjerojatnije bio redovnik. Procjenjuje se da je mumija stara najmanje 200 godina, ali više od toga fascinantno je da se nalazi u lotus položaju u kojem se inače meditira. Zbog toga se i pretpostavlja kako je riječ o budističkom svećeniku, piše Daily Mirror.

Pronađeno tijelo najvjerojatnije je mumificirano početkom 19. stoljeća. Mumija je prekrivena kožom konja, krave ili deve, što će biti točno utvrđeno tijekom analize.

Neki nagađaju da je u pitanju tijelo budističkog redovnika i učitelja Dashi-Dorzhoa Itigilova koji je živio u 19. stoljeću, piše 'The Siberian Times'.

Vezani članci Brza cesta Solin - Kaštela, ilustracija Preminuo u vožnji: Svećenik ujutro odslužio svoje posljednje mise, popodne mu pozlilo u vožnji, sletio s ceste i umro Slika nije dostupna U Mongoliji pronađena mumija stara 2 500 godina

OBJAVLJENE FOTOGRAFIJE Žena koja je živjela prije 1.000 godina

Jedna druga mumija, također budističkog svećenika, ali na Tajlandu, postala je turistička atrakcija jer su joj stavili - sunčane naočale.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook