Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najveći mravinjak na svijetu

Mravi izgradili svoj 'Kineski zid'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stručnjaci su u Brazilu pronašli podzemni 'grad' koji je nekada bio nastanjen milijunima insekata. Takva konstrukcija mravinjaka, kažu stručnjaci, je nevjerojatna.

Vjeruje se da ovo nekada bio dom jednoj od najvećih kolonija mrava ikada, no još se ne zna jesu li insekti svojevoljno otišli s tog mjesta ili je nešto uzrokovalo njihov nestanak.

Pročitajte i ovo Brazilac poginuo padom u duboku rupu - 2 Postao opsjednut Sanjao duha koji mu je rekao da je zlato ispod njegove kuće: Iskopao rupu od 40 metara, a onda se dogodila tragedija Slika nije dostupna Nitko ne prolazi nekažnjeno Ne čekaju sudove: Lopova vezali i položili na mravinjak

Nedavno je kroz kanale koji su mravima služili kao ventilacija uliveno deset tona betona kako bi se ti kanali popunili i stvrdnuli da bi stručnjaci predvođeni profesorom Luisom Forgijem započeli s iskapanjima kako bi saznali više o ovom nevjerojatnom mravinjaku, a sada, nakon mjesec dana opisuju ga kao 'mravlji ekvivalent Kineskom zidu'.

Nevjerojatno je kako su mravi izgradili ovu strukturu, no ti su insekti poznati su po svojoj radišnosti i organiziranosti. Svaki je mrav morao nositi ogromne količine zemlje, no i prije toga su morali iskopati divovski labirint koji se proteže na više od 45 kvadratnih metara.

U priloženom videu pogledajte ovo čudo životinjskog svijeta.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene