Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žrtve sustava i vlastitih uvjerenja

Možete li ih zamisliti kao cestovne bandite?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Naime, amiška osmorka sa fotografije uporno je odbijala staviti znak upozorenja na svoju kočiju s konjskom zapregom pa je policija odlučila ne samo kazniti ih, već ih strpati nakratko i u zatvor. Svi su ubrzo pušteni na slobodu, osim jednog.

'Bili su jako dobri. Napravili bi sve što bi od njih tražili, nismo uopće imali problema s njima', istaknuo je za ABC Randy Haley, zatvorski čuvar zatvora Graves County.

Pročitajte i ovo Prometna policija Pojačan nadzor Policija poslala upozorenje: Posebno ćemo nadzirati ove četiri ubojice u prometu Ilustracija prava akcija Htjeli je zaustaviti zbog jednog prekršaja, a onda ih je napravila gomilu: Vozačica u Istri pozitivna na drogu bježala od policije

Osmorica amiša u zatvoru su završili zbog odbijanja naredbe da stave upozoravajuću narančastu naljepnicu trokuta s natpisom 'vozi polako' na stražnji dio kočije. njihov argument bio je da je naljepnica prenapadna i da krši njihov zavjet skromnosti.

Ovisno o visini globe kojom ih je policija kaznila, navedeni amiši proveli su u zatvoru između tri i deset dana. Najmanja kazna bila je 148 dolara, a najveća 600 dolara. No oni su odbili nositi narančasta odijela u zatvoru pa su posebno za njih morali naručiti tamna odijela.

'Mislim da nije u redu strpati nekoga u zatvor zbog njegovih vjerskih uvjerenja... ali mi ćemo ići i u zatvor, ako je to potrebno da bi se pridržavali biblijskih zakona', rekao je na jučerašnjem saslušanju Levi Zook, otac sedmero djece.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene