Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kolumna Hrvoja Šalkovića

Treba li facebook-prijateljevati s partnerom ili bračnim drugom?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Preplavili nas fejzbuci pejzbuci, instagrami pinstagrami, forskverovi i sva ostala čuda društvenih mreža, čudesa koja ne znam niti prebrojati, još manje razumjeti.

Ono što sigurno znam je da su društvene mreže spojile mnoge golupčiće, mnoge su se ljubavi počele odmotavati nakon što je netko nekome stisnuo prvu poruku u inbox.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kolumna Hrvoja Šalkovića Nisam hejter, kontraš, nisam revolucionar, samo imam zdravu pamet Slika nije dostupna Shalovanje 'Odozgora promatra cirkus koji je ostavila iza sebe, i samo se slatko smije'

Ono što znam još sigurnije je da su društvene mreže rasturile mnoge veze i brakove, nakon što je netko nekome njuškao po profilu, prevrtao komentare, prebrojavao lajkove ili pratio konstelaciju selfija.

Treba li facebook-prijateljevati s partnerom ili bračnim drugom? Ako se mene pita, ne treba, nikada, apsolutno nikada, pa niti tada, milog mi Zuckerberga, da Bog da mi sve poruke iz inboxa izletjele na wall ako ne mislim tako.

Nema te crne vijesti koja će mi svijetlu vjeru do kraja izbiti iz pluća

S partnerom ili bračnim drugom ne treba facebook-prijateljevati iz sljedećih razloga:

1. Kada ti dečko kaže da mu nije jasno zašto niste facebook prijatelji, jer on pred tobom ionako nema nikakvih tajni, on jadan niti ne zna da priča gluposti, i da pred tobom ima i te koliko puno tajni. Ako ništa drugo, tvoj dečko skrivečki prdi ispod popluna, laže ti da prezire sapunice, a kada je sam doma povremeno škicne zgode bradatog Turčina, skrivečki skuplja sličice nogometaša, radi sto stvari koje ne moraš znati o njemu, a nekako ih ipak možeš provaliti ako se frendate na fejsu. Zato mu lijepo objasni da je fora imati tajne pred tobom, i da ti je zapravo istinski drago što ima tajne pred tobom.

Ne popuštaj pritiscima i nemoj ga dodavati na fejsu.

2. Kada ti dečko kaže da mu nije važno što je tvoj status na facebooku – slobodna – iako ste već mjesecima u vezi, on laže, jer mu je to i te kako važno. Mi muškarci smo lavovi koji obilježavaju teritorij na kojem se kreću naše ženke. Lav urinira po okolnom drveću, teren je siguran. Muškarac urinira na sve žive načine, gdje god može obilježiti teritorij, ali na tvoj facebook zid ne može, jer tamo nema pristup.

Nisam hejter, kontraš, nisam revolucionar, samo imam zdravu pamet

Kad-tad počet će s tihim durenjem, s frustracijom zbog tvojeg – single – statusa, uskoro će upasti u frustraciju, i dok si rekla Candy Saga, evo vas u problemu.

Ne popuštaj pritiscima i nemoj ga dodavati na fejsu.

3. Jednog ćeš dana na facebook staviti selfie iz bolničkog kreveta, a ispod fotografije ćeš napisati sljedeći tekst:

- Dragi svi, samo da javim da sam dobro. Jutros mi je pozlilo u uredu. Imala sam napadaj slijepog crijeva. Previjala sam se po podu od bolova. Kolega Marko je bio priseban, hitno me prevezao u bolnicu gdje sam operirana i sada se dobro oporavljam.

Ispod tvojeg statusa osvanut će nekoliko postova podrške tvojih prijateljica, a onda na kraju i komentar tvojeg dečka:

- Koji sada mrtvi Marko?

Ne popuštaj pritiscima i nemoj ga dodavati na fejsu.

Pročitajte i ostale kolumne Hrvoja Šalkovića

4. Želiš li da ti dečko pregledava sve fotografije ikada objavljene u povijesti tvojeg profila? Želiš li da timelineom sistematski vozi u rikverc i važe svaki komentar, da radi grafikone porasta i pada lajkova, da procjenjuje, analizira, u glavi spaja krive spojeve, da se pravi kao da se ništa ne događa dok u isto vrijeme nehajno leži na kauču dok ga nejasno, poput sablasti, proganjaju postovi tvojih muških prijatelja?

Sestro, ne treba ti to u životu.

Ne popuštaj pritiscima i nemoj ga dodavati na fejsu.

5. Želiš li facebook atletičara koji djeluje na principu više-brže-jače, koji facebookom pokazuje mišiće, želiš li kompetitivnog mužjaka koji će dobivati slomove živaca zato što ti dobivaš stotinjak lajkova po statusu, a njegove statuse lajkaju samo dva dokona pijanca iz kvarta, želiš li poraženog sprintera koji mrzi svaki lajk koji dobiješ i koji ode u frustraciju dok si rekao Farmville?

PMS je PMS je PMS, to je tako kako je, drži gaće kada krene, i nema heroja koji tu može išta napraviti

Ne popuštaj pritiscima i nemoj ga dodavati na fejsu.

Ako te voli, razumjet će.

Ako u startu počne raditi dramu i probleme, momentalno bježi od njega.

Ako na sve ove argumente reagira iskrenim osmijehom, ako je zreo i pametan, onda ima potencijala da ga na kraju zaista i dodaš.

A ako je on pravi čovjek za tebe, i ako si ti zrela i pametna, onda ćeš vrijeme provoditi s njime, i živo će ti se fućkati za facebook.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene