Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Borba za život

'PLES' ILI MUČENJE? Što biste vi napravili da vidite ovo u supermarketu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedna živahna jesetra u akvariju ruskog supermarketa postala je velika atracija ali i povod za žučnu debatu o mučenju životinja.

U jednom supermarketu u ruskom gradu Novokuznjecku, kupce svakodnevno zabavlja jedna živahna jesetra, koja na vrlo neobičan način pliva po svojem skučenom akvariju. Naime ta riba pliva u okomitom položaju tako da njezino kretanje podsjeća na kakav bizaran ples, dok čitavo to vrijeme drži glavu iznad površine vode.

Pročitajte i ovo Krave na ispaši Proveden očevid Drama kod Benkovca: Iz za sada nepoznatog razloga 49-godišnjak napao četiri krave te ih ranio Sebastijan kod Zaprešića Policija objavila tko je ubio dva psa dok su bili u šetnji s vlasnicom: "Ispalio je hitce..."

Lokalno stanovništvo tvrdi da to radi kako ne bi završila na tavi ili u loncu, iako aktivisti protiv zlostavljanja životinja imaju drugačiji pogled na tu situaciju.

"Ovaj jadni 'momak' živi u akvariju u jednom od najvećih supermarketa u Novokuznjecku. Snimio sam ga, ali ga nisam kupio", rekao je autor video snimke koju možetevidjeti priloženu niže teksta, a prenosi Siberian Times.

Komentari ispod videa su šaroliki, a ističu se oni koji traže da se ta jesetra kupi i održi na životu. Cijena ove ribe otprilike iznosi 63 dolara.

U Hrvatskoj izumrla

Jesetra, ili kako je još zovu, ruska jesetra, kritično je ugrožena vrsta riba iz roda Acipenser. Nastanjuje Kaspijsko jezero, Crno more, Volgu, Don, Ural, Rioni i donji tok Dunava. Područje rasprostranjenosti jesetre se smanjuje posljednjih 100 godina, većinom zbog izgradnje hidroelektrana.

Može narasti i do 235 centimetara u dužinu i može težiti do 115 kilograma. Hrani se mekušcima, ličinkama kukaca, rakovima i manjim ribama. Životni vijek ruske jesetre iznosi više od 50 godina.

Živi u slatkim, bočatim i slanim vodama umjerenog pojasa, na temperaturama od 10 do 20 stupnjeva Celzija. Dok živi u moru naseljava plitka, bočata područja, a u rijekama naseljava plića područja uz obalu.

Klasificirana kao kritično ugrožena vrsta na IUCN-ovom Crvenom popisu, a u Hrvatskoj je izumrla i kod nas spada u skupinu strogo zaštićenih vrsta.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene