Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vrlo učinkovita vozila Turci u žargonu nazivaju morskim psinama.


Na društvenim je mrežama upravo postao popularan video koji svjedoči tome kako se Turci nose s vozilima koje je potrebno premjestiti.

Vezani članci Oštećeni krovovi nakon potresa Zagrepčani čija su vozila oštećena u potresu i ostala na javnim površinama trebaju se hitno obratiti komunalnom i prometnom redarstvu Autobus, ilustracija - 3 Iznajmljivači vozila i najveći autobusni prijevoznici daju vozila i infrastrukturu za pomoć Nacionalnom stožeru

I doista, snimka otkriva da je tamošnja služba u stanju ukloniti sporno parkirano vozilo unutar samo minute, što je otprilike pet puta brže u odnosu na praksu kod nas.

Drugim riječima, kada bi i u Hrvatsku stigli ovakvi 'pauci', naše bi službe postale još učinkovitije, pa bi se zasigurno i brojka od 22 tisuće premještenih vozila, koliko su ih djelatnici Zagrebparkinga odnijeli u 2014. godini, zasigurno povećala.

Kad smo već kod Turaka, zgodno je dodati da se tamošnji prometni redarstvenici trude biti vrlo korektni, pa je uz video navedeno i to da najprije posebnom sirenom upozoravaju nepažljive ili bahate da sklone vozila.

Uklanjaju ih tek ukoliko se ne pojave, baš kao što se nije ovaj vozač koji je, unatoč jasno istaknutoj zabrani, "stao samo na sekundu" ispred jedne od tamošnjih zračnih luka.