Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dobio odgovor na skicu

Ideja dječaka oduševila stručnjaka za avionske nesreće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osmogodišnji dječak napisao je američkoj Federalnoj agenciji za avijaciju pismo s idejom o pronalasku aviona koji bi se srušili u ocean.

Dječak Benjamin Jensen dosjetio se fenomenalne ideje dok je gledao televizijsku emisiju o nestalim avionima. Njegovi roditelji su Air Force veterani, a ovaj 8-godišnji dječak iz američke savezne države Utah voli avione, objavio je Fox.

Pročitajte i ovo Hrvatska nabavlja dva nova zrakoplova za gašenje požara - 4 Ugovori potpisani Hrvatska nabavlja dva nova zrakoplova za gašenje požara: "Ovo je nova mogućnost, nova snaga" Prelet MiG-21 aviona Iznad Barentsovog mora Bliski susret na ruskoj granici: Rusi tvrde da su presreli dva američka bombardera

Odlučio je napraviti skicu svoje zamisli i poslati je šefu Delte Richardu Andersonu. Na skici se vidi ogromni napuhani balon koji pluta na površini mora u slučaju pada aviona.

Dječak kaže kako nije mislio da će mu se itko javiti, ali odgovor na njegovu ideju poslao mu je potpredsjednik za sigurnost John E. Laughter.

'Udarac je bio jak, sve se treslo, a iskre su frcale na sve strane'

U pismu kojeg je dječak poslao stoji kako bi avioni mogli imati ugrađen sustav koji ima neonski narančaste balone koji se podižu na površinu u slučaju da avion padne u more. 'Na dnu bi bilo kamenje tako da bi baloni ondje ostali. Balon ne bi bio dovoljno lagan da odleti u zrak, te bi imao pojačanu gumu kako bi izdržao pritisak', napisao je Ben.

Nekoliko tjedana kasnije dobio je odgovor. 'Radim s mnogim ljudima u Delti, Federalnoj agenciji za avijaciju, i proizvođačima aviona kako bi riješili probleme poput lociranja aviona u hitnim slučajevima. Mnogi stručnjaci razmišljaju o idejama poput ove koju si nam ti poslao. Podijelit ću s njima tvoje planove', napisao je Laughter.

Uz pismo dječaku, Laughter je priložio i dva modela aviona te olovke s logom Delte.

 

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene