Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na vrhu New Yorka

FOTO Indijka Amge (19) NAJMANJA je osoba na svijetu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanja žena na svijetu 19-godišnja Jyoti Amge (62,7 cm) impresionirala je okupljene na promociji izdanja Guinnessove svjetske knjige rekorda za 2014.godinu.

Najmanja žena na svijetu 19-godišnja Jyoti Amge (62,7 cm) impresionirala je okupljene na promociji izdanja Guinnessove svjetske knjige rekorda za 2014.godinu na 86. katu najviše zgrade New Yorka - Empire State Buildingu.

Pročitajte i ovo Bobi, nastariji pas koji je ikada živio Lete mu, lete tridesete VIDEO Ovo je Bobi, najstariji pas na svijetu: Zbog svojih godina ušao je i u Guinnessovu knjigu rekorda Ilustracija sviđa joj se osjećaj FOTO To se zove hrabrost: 103-godišnjakinja oborila svjetski rekord u skoku padobranom - "Gore je bilo predivno"

>>Iz bolnice izašla beba koja je imala 269 g kada se rodila

Nasmijana Amge veselo je pozirala brojnim fotografima i TV snimateljima, promatrajući u svojoj ljubičastoj haljini New York kroz veliki teleskop do kojeg su je morali podignuti.

Najmanja žena na svijetu rodom je iz indijskog grada Nagpur, teška je tek 5 kilograma, a zbog ahondroplazije, koja uzrokuje patuljasti rast, ta 19-godišnjakinja više neće rasti. To je već drugi put da joj se ime pojavljuje u Svjetskoj knjizi rekorda, prvi joj je put uspjelo kao nositeljici titule 'Najmanja tinejdžerka na svijetu'.

'Jako mi se sviđa titula najmanje žene na svijetu, jer zahvaljujući tome mogu posjetiti razna divna mjesta diljem svijeta, poput Londona, Italije i New Yorka', rekla je oduševljena Amge.

Prema službenim podacima knjige rekorda, 19-godišnja Indijka je niža od prosječnog 2-godišnjeg djeteta, a manja je čak i od - uličnog hidranta! Čini se kako je šarmantna Amge odlučila do kraja uživati u svom svjetskom rekordu. U Bollywoodu je snimila dva filma, a idući joj je cilj - Hollywood.

'Htjela sam ostati u Bollywoodu, no nisam imala previše ponuda za uloge, stoga ću sreću iskušati u Hollywoodu', poručila je kroz smješak žena rastom najmanja na svijetu, no osobnošću puno veća od izmjerenih joj 62,7 centimetra visine.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene