Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bila je velika kao dlan

Iz bolnice izašla beba koja je imala 269 g kada se rodila

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedna od najmanjih ikad rođenih i preživjelih beba, danas je sa svojim roditeljima napustila bolnicu.

Melinda Star Guido, rođena u 24. tjednu, a u inkubatoru je provela posljednjih pet mjeseci. Prilikom izlaska iz bolnice u Los Angelesu dočekali su je novinari kako bi zabilježili taj trenutak.

Pročitajte i ovo Ilustracija Očevid u tijeku Automobil sletio kod Požege: Jedna osoba prevezena u bolnicu Ilustracija Velika potraga Drama u bolnici: Djevojka (18) otela bebu i pobjegla, vratila ju nakon dva sata

Djevojčica je rođena 30. kolovoza 2011. i bila je teška samo 269 grama. Bila je toliko mala da je stala na liječnikov dlan i treća je najmanja beba koja je preživjela, javlja AP.

‘Ona je preživjela. Ona je borac. To je veliko čudo. Sretna sam što je ovdje’, rekla je njezina 22-godišnja majka Haydee Ibarra.

>> Kad je rođena bila je velika kao dlan, a sada...

Sada teži 2,04 kilograma i liječnici su rekli kako je dosta napredovala te da može ići kući. Djevojčica dobro čuje i vidi, ali još je prerano reći hoće li imati poteškoća u psihičkom i fizičkom razvoju. Pod liječničkim nadzorom bit će sljedećih šest godina.

‘Oprezno sam optimističan da će dijete biti dobro, ali za to nema garancije’, rekao je dr. Rangasamy Ramanathan, koji je zadužen za prerano rođene bebe u bolnici.

Njezina je majka tijekom trudnoće imala visok krvni tlak. Kada je bila trudna samo 24 tjedna bila je prebačena iz bolnice u San Ferdinandu u bolnicu u Los Angelesu koja je mnogo bolje opremljena.

Testovi koji su uslijedili pokazali su kako postoji problem sa posteljicom te da dijete nije imalo pravilan ni dovoljan dotok hrane, krvi i kisika.

Liječnici su roditeljima kazali da, čak i da dijete preživi, budući da je rođeno tako rano, može imati problema poput sljepoće, gluhoće ili cerebralne paralize. Par je rekao da će riskirati, a napredak sićušne bebe iznenadio je sve – i medicinsko osoblje i rođake.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene