Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čuda prirode

FOTO Spektakularni krajolici koje možda NIKAD prije niste vidjeli...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Donosimo vam pregled 10 nevjerojatno prekrasnih mjesta za koje vjerojatno nikada niste ni čuli. Koje od njih biste željeli posjetiti? Ili možda već jeste?

1. Dolina Jiuzhaigou, Kina

Pročitajte i ovo Ilustracija sve češći problem Pokušavate otvoriti bocu, ali čep se ne želi odvojiti? Pogledajte o čemu je riječ Obnovljena prometnica oko jarunskog jezera - 1 Na otvorenju Pogledajte novo ruho Jaruna: Stiže i velika novost

Dolina Jiuzhaigou proteže se na 728.434.156 kvadratnih metara kineske regije Sečuan. Poznat je po malim tibetanskim selima, prekrasnim vodopadima i šarenim jezerima u kojima je voda toliko bistra da se u svakom jezeru vidi samo dno.

2. Rotorua termalni izvori, Novi Zeland

Gejziri i termalni izvori Rotorua na Novom Zelandu svake godine privlači na desetke tisuća turista, a poznati su i pod imenom 'Grad od sumpora'. Pažnju privlači i 17 jezera koja okružuju ove izvore.

3. Otočje Lofoten, Norveška

Pažnju zaljubljenika u prirodne ljepote svakako privlači i otočje Lofoten u arhipelagu na norveškoj obali. Ovaj veliki koraljni greben smješten je unutar Arktičkog kruga i dom je brojnim životinjskim vrstama.

4. Park Hitachi, Japan

Na gotovo dva milijuna kvadratnih metara smješten je jedan od najljepših parkova na svijetu Hitachi Seaside Park. Radi se o rezervatu u kojem stotine vrsta cvijeća cvate kroz cijelu godinu.

5. Jezero Pangong Tso, Indija

Usko slano jezero na Himalaji, baš na granici Indije i Tibeta ostavlja bez daha plavom vodom kojoj su okolne planine savršeni kontrast.

VIDEO Snimljen čudesan riblji fenomen

6. Atol Rangiroa, Francuska Polinezija

 

Kružni atol Rangiroa u Francuskoj Polineziji poznat je po školjkama koje proizvode crne bisere. Dom je i brojnim dupinima, ražama, kornjačama i morskim psima zbog čega privlači mnogobrojne ronioce.

7. Namaqualand, Namibija

Jedan od najnevjerojatnijih pejzaža definitivno je i onaj Namaqualanda u Namibiji. Svaki izvor okružuju narančaste i bijele tratinčice koje prekrivaju velik dio ovog prekrasnog staništa brojnih afričkih životinjskih vrsta.

8. Plaža Jericoacoara, Brazil

Ova plaža smatra se jednom od najljepših plaža na svijetu. Njene plave lagune i mirne vode okružuju prekrasne bijele pješčane dine.

9. Oaza Huacachina, Peru

Oaza usred peruanske pustinje - upravo na tom mjestu smješten je mali turistički gradić Huacachina. U sredini gradića je malo prirodno jezero, a vrlo je popularan kod surfera na pješčanim dinama.

10. Arhipelag Svalbard, Norveška

Svalbard je smješten između Norveške i Sjevernog pola, a malena ribarska mjesta postala su pravi turistički hit za one koji na vlastite oči žele vidjeti polarne medvjede i sobove u prirodnom staništu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene