Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Što je stvarnost, a što fikcija?

Evo zašto je opasno lagati na Facebooku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog laži na Facebooku često izgubimo pojam o tome što se stvarno dogodilo, a što nije pa čak i kad se radi o našim vlastitim životima.

Laži i pretjerivanja koje stavljamo na svoje profile društvenih mreža stvaraju lažna sjećanja zbog kojih nam postaje teško razlučiti istinu od fikcije. Do ovog zaključka došla su istraživanja kliničke psihologije, a ovoj opasnosti najpodložniji su mladi u dobi 18-24 godine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Razotkrio je novinar Uhvaćena u još jednoj velikoj laži Slika nije dostupna Veliki cyber napadu Seks, laži, dugovi i droga - hakeri mogu birati čime će ucjenjivati čak 4 milijuna ljudi

Ljubomora na tuđe živote i uspjehe tjera nas da uljepšavamo događaje u svom životu koje dijelimo putem društvenih mreža zbog čega počinjemo vjerovati u te naše izmišljene događaje kao što su uspjeh na poslu ili na ljubavnom polju.

Zbog čega vi brišete prijatelje s Facebooka? Ovo je top 10 razloga

30 posto ispitanika priznalo je kako u stvarnom životu ne mogu ispuniti ono kako su se prikazali na društvenim mrežama, piše Mirror.

Voditelj studije dr. Richard Sherry kaže kako je shvatljivo da želimo pokazati svijetu svoje najbolje lice, ali upozorava da takve objave na društvenim mrežama može iskriviti granicu između naših pravih sjećanja na neke događaje iz našeg života i sjećanja koja su samo konstrukt nastao na uljepšavanju događaja putem društvenih mreža.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene