Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iznenadit ćete se

Evo u što pri prvom susretu prvo pogledaju žene, a u što muškarci

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedna je studija pokazala da muškarci i žene drukčije promatraju svijet. A muškarci ipak ne gledaju tamo kamo se obično misli.

Spol određuje kamo ćemo pogledati pri prvom susretu s nekim. Muškarci gotovo uvijek prvo gledaju u oči. Žene, pak, svoj pogled spuštaju nešto niže, pa prvo gledaju u nos i usta.

Pročitajte i ovo Hrvoje Krešić, reporter Dnevnika Nove TV Zadnji dan kampanje Posljednji rezultati velikog istraživanja Nove TV - sve su karte na stolu, mnogo je birača koji bi mogli presuditi ove izbore Slika nije dostupna Odstupanje od stereotipa Novo istraživanje: Ni žene ni muškarci ne misle da su nježnost i strpljenje muške osobine

Britanski su znanstvenici svoj eksperiment proveli na 52 žena i muškaraca. Pokazali su im fotografije s različitim motivima i pratili kamo će prvo pasti njihov pogled. I muškarci i žene duže su gledali fotografije žena. Dok su muškarci pogled zadržavali na njihovim licima, žene su proučavale cijelo tijelo, a kad bi i pogledale u lice, pogled je uvijek bio nešto ispod očiju, kao glavne referentne točke.

>> I znanstveno je dokazano zašto volite svog psa!

'Ovi rezultati pokazuju da muškarci i žene na svijet gledaju vrlo različito', kazao je Felix Mercer Moss, sa sveučilišta u Bristolu. Čak i kad su oba spola prisutna u istom okruženju, ono što oni vide u njemu nije isto.

Istraživači ipak barem za jednu od razlika misle da imaju objašnjenje. Gledajući nekoga izravno u oči u životinjskom svijetu često signalizira agresiju. 'Što gledaš?' jedno je od pitanja koje u najvećem broju slučajeva potiče svađu i neku vrst borbe. Prema pisanju Welta, žene su po tom pitanju nešto osjetljivije i upravo zbog spriječavanja eventualnog sukoba svoje sugovornike ne gledaju izravno u oči.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene