Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Popis zanimanja

Doznajte je li vaš posao najstresniji od svih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Profesionalni vojnici, direktori kompanija za odnose s javnošću, piloti, novinari, imaju najstresniji posao, dok najmanje stresa trpe sveučilišni profesori, krojači, bibliotekari i frizeri.

Kako piše Daily Mail, stručnjaci sa Sveučilišta Wisconsin napravili su popis od 200 zanimanja i količinu stresa mjerili na osnovu fizičke zahtjevnosti posla, rizika, potencijalne smrtnosti, putovanja i profitabilnosti.

Pročitajte i ovo Ilustracija ŠTO DONOSI 2023.? Rekordna potraga za radnicima u Hrvatskoj: Pet zanimanja je najtraženije Stresna zanimanja - 5 prvih deset Koja su najstresnija zanimanja? "Aktivni su 16 do 18 sati dnevno, neprestano su u pokretu"

>> Zavirite u prvu Sobu bijesa u Europi!

Ispostavilo se da profesionalni vojnici i generali imaju najstresniji posao, jer osim što je fizički i psihički naporan, odgovorni su i za kolege, odnosno podređene vojnike. Najstresniji civilni posao imaju vatrogasci koji se svakodnevno izlažu opasnostima i puno njih smrtno strada ili završe s ozljedama.

Među najstresnijim zanimanjima su i direktor tvrtke za odnose sa javnošću, pilot, izvršni direktor, fotoreporter, novinar, vozač i policajac.

'Za najmanje stresne profesije karakteristične su pozitivne povratne informacije koje dobivaju od klijenata, i ti ljudi su i ujedno sretniji. Tako je sveučilišni profesor kralj svog kraljevstva s najviše ovlasti u učionici i pravom da studentima naređuje što sve trebaju napraviti', objašnjava stručnjak Tony Lee.

U najmanje stresna zanimanja ubrajaju se i poslovi zlatara, službenika, laboratorijskog tehničara i nutricionista.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene