Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bayezid nažalost vjerojatno neće dugo živjeti jer djeca oboljela od progerije u prosjeku umiru oko 13 godine.


Bayezid Hossain, dječak iz Magure na jugu Bangladeša, izgleda kao da mu je već osamdeset, međutim prava istina kaže da još nije proslavio niti peti rođendan!

Vezani članci Bazen, ilustracija (Foto: Getty) Dječaci provalili na bazen, stariji (10) se utopio: Nitko ih nije čuo jer je zaštitar gluhonijem Slika nije dostupna Ima 14, a izgleda kao da ima 110 godina

Nažalost, Bayezid je po svemu sudeći rođen s progerijom, neizlječivom genetskom bolesti koja ga je izvana učinila starcem, toliko zastrašujućim ostaloj djeci da od njega bježe kada ga vide.

Njegova majka Tripti Khatun tvrdi da je Bayezid zapravo natprosječno inteligentan za svoju dob, te ga opisuje kao zaigrano, pričljivo i vrlo oštroumno dijete.

Rodila ga je kada je imala samo 14 godina, godinu dana nakon što se udala za svog prvog rođaka Lovelua Hossaina, što je učestala pojava u ruralnim dijelovima te države.

"Bila sam baš prestravljena kada se rodio. Izgledao je kao izvanzemaljac i to mi je slamalo srce", priznala je novinarima njegova majka, koja je tome dodala da se se danas ponosi sinom.

Dječak je s vremenom postao svjestan svog stanja, pa Tripti ističe i to da ima dana kada gorko zaplače jer se osjeća odbačenim.

Bayezid nažalost vjerojatno neće dugo živjeti jer djeca oboljela od progerije u prosjeku umiru oko 13 godine od srčanih udara, a po svemu sudeći nikad neće dočekati sestru ili brata jer se njegovi roditelji boje ponovo upustiti u stvaranje novog života.