Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Prostituke iz jedne danske udruge ponudit će besplatno svoje usluge sudionicima susreta na vrhu o klimi koji se održava u Kopenhagenu, u znak prosvjeda protiv nastojanja gradske uprave da suzbije prostituciju, izjavila je čelnica udruge.


Gradska vlast u Kopenhagenu raspodijelila je po gradskim vijećnicama razglednice u kojima pozivaju da se ne koriste usluge prostitutki, što je izazvalo gnjev ‘prijateljica noći’ čija djelatnost nije protuzakonita u Danskoj. ‘Svi izaslanici koji dolaze u Kopenhagen na summit o klimi moći će te razglednice iskoristiti kao način plaćanja, nakon predaje zahtjeva putem naše internetske stranice’, rekla je Susanne Moeller, predsjednica Udruge za zaštitu radnica u seksualnoj industriji koja okuplja osamdesetak žena.

Vezani članci Slika nije dostupna Spavao je s više od 12.000 prostitutki, najmlađa je imala samo 13 godina Slika nije dostupna 'Horor priča nije dio života svake prostituke'

‘Ponuda vrijedi tijekom čitavog trajanja summita’, dodala je. ‘Ne očekujemo navalu sudionika summita, ali želimo izraziti nezadovoljstvo protiv takva postupanja prema nama koji smatramo diskriminacijom’, rekla je Moeller. (Hina)