Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slomio samo palac

Čudom preživio: Rendžera izvukli lavu iz ralja!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Randžer nacionalnog parka Kgalagadi Transfrontier u Južnoafričkoj Republici imao je ludu sreću nakon što je doslovce izvučen lavu iz ralja.

'Rendžera Alberta Bojonea u utorak je napao lav, no srećom nije ozbiljnije ozlijeđen', izvijestila je glasnogovornica nacionalnog parka Henriette Engelbrecht

Pročitajte i ovo Ilustracija Stvara se novo neprijateljstvo? Južnoafrička Republika optužila Izrael za genocid, on uzvratio: "Vi surađujete s terorističkom skupinom" Slika nije dostupna Poštenje na djelu Dirljivo pismo male djevojčice osvojilo internet

Bojone je sa slomljenim palcem prevezen na oporavak u bolnicu u Upingtonu, piše Sowetan.

>> Lavovi, tigrovi i grizliji pobjegli s farme, vlasnik mrtav

>> Nevjerojatna snimka: Lavica zaspala na čuvaru

>> Rijetka bolest paralizirala lava Ariela, veterinari ipak optimistični

On i još dvojica muškaraca bili su u dijelu parka koji je na teritoriju Bocvane. Planirali su uloviti i vratiti nazad tri lava iz Kalaharija koji su 'pobjegli' preko granice.  

'Jedna od dužnosti rendžera je 'držati na oku' naše lavove. Dio parka koji se nalazi u Bocvani nije ograđen pa oni slobodno putuju iz Južnoafričke Republike u Bocvanu', kazala je Engelbrecht te dodala kako su tri odbjegla lava formirali grupu. 'Bili su izrazito agresivni. Ili često nisu viđali ljude ili su bili traumatizirani'.

Jednog lava je ubio lokani farmer nakon što je uhvatio kravu, no još su dvojica lutala okolicom. Bojone, iskusan rendžer koji u parku Kdalagadi Transfrontier radi već 22 godine, stajao je u stražnjem dijelu kamioneta kada su im se približili. Druga dvojica su sjedili u vozilu. Odjednom, jedan od lavova je skočio na 'ogradu' kamioneta i zgrabio rendžera za ruku, no izgubio je ravnotežu i pao nazad. Bojone je skočio i pokušao se popeti na krov kamioneta, no lav ga je sustigao i zgrabio ga za nogu.

'Udarao ga je i pokušao ga je otresti no nije mu uspjevalo. Tada je iz kamioneta izašao rendžer Graeme Ellis i krenuo mu u pomoć. Riskirao je svoj život i doslovce izvukao Bojonea iz lavljih ralja, uvukao ga kabinu kamioneta. Lavu je u ustima ostala tek Bojoneova čizma', ispričala je Engelbrechtsaid.

Rendžeri su potom ustrijelili i ta dva lava jer su postali preagresivni.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene