Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nadaju se izlječenju

Rijetka bolest paralizirala lava Ariela, veterinari ipak optimistični

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trogodišnji lav Ariel danima spava u kući svog veterinara. Velika je mačka, zbog opake bolesti, ostala paralizirana. Iako veterinari nisu bili optimistični - čini se da je oporavak ipak moguć.

Lav u dnevnoj sobi. O 3-godišnjem Arielu veterinarka skrbi u vlastitoj kući. Lav je obolio od rijetke autoimune bolesti zbog koje mu je prije godinu dana paralizirana noga. U nedostatku novca, vlasnica se dosjetila internetske kampanje. Umrežila se na društvene stranice te uspjela prikupiti novac. Troškovi liječenja iznose 11.000 dolara na mjesec.

Pročitajte i ovo Ilustracija ubio ga lav Strava u zoološkom vrtu: Čuvara našli krvavog vrata i bez svijesti, napravio je kobnu grešku Prizor iz cirkusa Predstava je prekinuta VIDEO Šokantan trenutak u kojem lav napada cirkuskog krotitelja, a publika vrišti

'Članovi društvenih mreža donacije uplaćuju za ustanovu napuštenih životinja. Kroz donacije uspijevamo platiti Arielove tretmane, koji nisu nimalo jeftini. Svakodnevno dobivamo pomoć od ljudi izvan Brazila, koji nam šalju novac za kupnju lijekova', kazala je veterinarka Livia Pereira.

Liječnici se nadaju da će Ariel ozdraviti. Čak i ako Ariel ne prohoda, nadaju se izlječenju od opake bolesti.

'Ariel terapijom zamjenjuje vitamine A i D - pogotovo u ovoj fazi. To je moguće kontrolirati kroz prehranu. Dakle, ako uspijemo dijagnosticirati što se događa s Arielom, mnoge druge životinje mogu biti spašene ovakvom metodom', kazala je vlasnica Raquel Borges.

Liječnici vjeruju da će promjena plazme pomoći pročistiti moždinu i spriječiti slabljenje stanica njegova tijela. Ako su u pravu, Ariel bi trebao prohodati za mjesec dana.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene