Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Samo ako ste bili tamo'

Bivši marinac dobio otkaz zbog tetovaže marinaca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
29-godišnji Christopher Piggott, bivši marinac, ostao je bez svog posla šerifa u američkom Charlestonu, zato jer ima tetovažu marinaca, koja se vidi dok nosi uniformu kratkih rukava.

Piggott se na odluku žalio i trenutno čeka presudu suda. 'Ne radi se samo o tetovaži. Radi se o poštenju i integritetu. Obećao je da će tetovažu maknuti, no on to nije učinio. Ako mu odobrimo nošenje tetovaže, netko bi mogao doći s piercingom na licu ili ošišanom frizurom, koja nije po policijskim pravilima, i zahtijevati da i na njega primijenimo izuzeće. Gdje su tu granice', zapitao se Jeff Sandy , šerif u okrugu Wood.

Pročitajte i ovo 31-godišnja Vida Mohaved u pritvoru je provela mjesec dana nakon prosvjeda protiv nošenja hidžaba u javnosti (Screenshot: Twitter) Prijeti im zatvor i bičevanje Nevjerojatna hrabrost: Iranke masovno objavljuju fotografije bez hidžaba riskirajući živote Slika nije dostupna NEKA DRUGA VREMENA Što je danas muškarac s JNA tetovažom: "Ja san to služia, ne mogu ja od toga uteć"

'Moje su opcije bile da maknem tetovažu ili da je pokrijem. Borim se protiv ove odluke, jer su mi rekli da je mogu samo pokriti', smatra Piggott. U policijskom statutu stoji kako 'tetovaže ne smiju biti vidljive dok je policajac na dužnosti'. Zbog te odluke, Piggott smatra da policija kasni za vremenom, jer će 'izgubiti mnoge dobre kandidate za posao policajca, pošto većina bivših marinaca ima tetovaže', piše Charleston Daily Mail. 'Moja tetovaža meni znači puno. Za mene ima veliku sentimentalnu vrijednost i ne mislim je se tako lako odreći', smatra Piggott, koji je služio u Iraku.

Na tetovaži piše: 'Američke snage marinaca', a ispod: 'Samo ako ste bili tamo'. Na sredini je crtež ruku koje mole.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene