Obavijesti Video Pretražite Navigacija

AKTIVNA HRVATSKA PREDSTAVLJA JEDINSTVENI TRENING YOGE U VODICAMA

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
SANDRA PETRA PINTARIĆ VODI VJEŽBAČE KROZ TEHNIKE TRADICIONALNE YOGE

 Drevna disciplina yoge osvaja svijet. Vježbe disanja, meditacije te različite vrste vježbi tehnike su yoge koje poboljšavaju svakodnevni život, zbog čega ju prakticiraju milijuni ljudi diljem svijeta. Sandra Petra Pintarić, jedna od najpriznatijih hrvatskih trenerica yoge, predstavit će sve prednosti ove discipline na treningu Aktivne Hrvatske u Vodicama, 27. svibnja. Trening za dušu i tijelo održat će se na Trgu hrvatskih mučenika s početkom u 18 sati, a u suradnji s Gradom Vodicama i Turističkom zajednicom grada Vodica.

''U Vodicama ću provesti vježbače kroz tradicionalnu yogu koja će biti primjerena svima, bez obzira da li se prvi put sreću s yogom ili imaju iskustva. Na početku ćemo proći kroz kratko osvještavanje daha i tehnika disanja "pranayama", a zatim slijedi predivan set yoga vježbi koje počinju zagrijavanjem. Nakon toga prelazimo na ostale meditativnije položaje. Kroz ovaj proces potiče se bolji protok kisika, krvi i životne energije i zadovoljavaju se sva područja fizičke, metaboličke, psihičke i intuitivne ravnoteže!’’-najavljuje Sandra Petra Pintarić.

Yoga je stara tisućama godina, a obuhvaća tehnike disanja, meditacije te vježbe tijela. Yoga položaje tijela preuzele su i druge tjelesni oblici vježbanja i rekreacije. To su stabilni i ugodni položaji za neko vrijeme, uz pravilan omjer snage i opuštanja te u kombinaciji s određenim načinom disanja i usmjeravanja koncentracije. Takav pristup odražava se na mentalni i na tjelesni nivo jer je zadovoljstvo kroz istinsku yoga praksu daleko iznad bilo kojeg materijalnog rezultata, zbog čega je postala sastavni dio života onih koji ju prakticiraju.

Trening u Vodicama održat će se u sklopu Aktivne Hrvatske, nacionalnog sportsko-edukativnog projekta pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde Grabar – Kitarović. Aktivna Hrvatska već petu godinu kroz edukaciju i zajedničke treninge na otvorenom poziva na zdraviji i aktivniji život. U Vodicama će partneri projekta Biotrening informirati građane o važnosti redovnog treninga, Definicija hrane predstavit će prednosti pravilne prehrane dok će Hrvatska liječnička komora vršiti mjerenje indeksa tjelesne mase i savjetovati o zdravlju. Generalni partner projekta je HEP.

‘’Jako sam sretna da imam priliku sudjelovati u odličnom projektu Aktivna Hrvatska koji promiče aktivan i zdrav način življenja koji i sama promoviram godinama. Tjelesna aktivnost je neophodna za cjelokupno zdravlje čovjeka i bez nje tijelo propada, a samim tim i stanje duha!’’-ističe Sandra i dodaje: ‘’Pozivam sve da nam se pridruže u Vodicama jer pravilna aktivnost poput yoge ne samo da donosi blistavo zdravlje tijelu, nego jako smiruje um te potiče da se osjećamo sretnije i kreativnije!’’

Za trening u Vodicama prijavite se putem službene stranice projekta www.aktivnahrvatska.hr


Za trening u Vodicama svi će vježbači dobiti HEP majice za ugodno vježbanje, za osvježenje bočicu Mg Mivela vode vašeg srca. Nakon treninga kao nagradu za trud svi vježbači dobit će poklon paket partnera projekta. NIVEA će vježbačima darovati paket proizvoda za njegu tijela, a OTP banka poklonit će šilterice i lopte. Vježbače očekuje i zdravi zalogaj od Omegola, kao i posebno iznenađenje Decathlona. Vježbači će dobiti i časopise Men's Health, Lijepa&Aktivna, kao i primjerak Jutarnjeg lista.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna PROSLAVLJENI VATERPOLIST PAULO OBRADOVIĆ OSOBNI JE IZASLANIK PREDSJEDNICE RH NA AKTIVNOJ HRVATSKOJ U DUBROVNIKU Slika nije dostupna Trenerica i manekenka Iris Rajčić u top formi nakon poroda

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene