Obavijesti Video Pretražite Navigacija
vremenska prognoza

Ovaj će se vikend moći provesti vani. Meteorolog otkriva kakve nam promjene donosi vrijeme

Očekuje na maglovito i prohladno vrijeme na kopnu, a sunčano i toplo na obali. Više doznajte u vremenskoj prognozi meteorologa Dnevnika Nove Tv Nikole Vikić-Topića

Kratkoročno gledajući, idućih dana neće biti jače destabilizacije niti jačeg zahladnjenja, iako će lokalno pasti malo kiše, a u mnogim krajevima ćemo imati i svježa jutra. Dugoročna prognoza i dalje je konzistentna – u drugoj polovini studenog imat ćemo više kišovitih epizoda, osobito na obali – dok će na kopnu temperatura biti bliža prosjeku odnosno bit će hladnije!

U unutrašnjosti, oblačno i svježe. U mnogim krajevima uz maglu i niske oblake koji se mogu zadržavati većinu prijepodneva. U Slavoniji je moguće i malo kiše. Na Jadranu će biti umjereno do pretežno oblačno, ali prema sredini dana će se razvedravati. Prvo na jugu Dalmacije, pa onda i drugdje. Puhati će bura, umjerena, na sjeveru i jaka, pa će uz nju biti svježe, temperatura inače oko 14 Celzijevih stupnjeva, a u kopnenim krajevima oko 5.

Sredinom dana će se u središnjoj Hrvatskoj barem djelomično razvedravati pa ćemo imati i sunčana razdoblja uz umjerenu naoblaku. Puhati će vrlo slab sjeveroistočni vjetar i bit će pomalo svježe s najvišom temperaturom od 12 do 13 Celzijevih stupnjeva. Navečer će se ponovno stvarati magla.

Pročitajte i ovo Tihomir Drobec, PU zagrebačka MARTINJE Večeras čašu u ruke, ali volan ne! Policija objavila gdje će biti pojačan nadzor

U Slavoniji će u početku poslijepodneva još biti oblačno, moguća je i još koja kap kiše, nevjerojatnije u Baranji i Srijemu. No, onda će se djelomično razvedravati pa će kasnije poslijepodne biti i sunčanih razdoblja. Vjetar će biti slab, istočnog smjera, a temperatura će rasti do najviše 12 stupnjeva.

Sredinom dana će u Istri, Primorju i Gorskoj Hrvatskoj biti djelomice sunčano uz umjerenu naoblaku, ali polako će se razvedravati s juga. Bura će tijekom dana jačati, osobito prema večeri - tad će puhati jako i olujno i tad su pod Velebitom mogući udari do 100 kilometara na sat, zato je na snazi žuto upozorenje metero-alarma. Zbog bure će biti svježe, činit će se hladnije nego što će pokazivati termometar, a to je oko 19 stupnjeva. U gorju će biti oko 11 stupnjeva uz umjeren sjeveroistočnjak.

U Dalmaciji će subotnje poslijepodne biti sunčano, nastaviti će se razvedravanje s juga. Puhat će umjerena, povremeno i jaka bura. Maksimalna temperatura ovdje između 18 i 20 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Ilustracija Maksimalno smanjite štetu Što učiniti ako vam kiša poplavi automobil? Ovo su ključni koraci

Idućih će dana u kopnenim će krajevima prijepodne biti magle i niskih oblaka koji će se lokalno dulje zadržavati - osobito u središnjoj Hrvatskoj, Gorskom kotaru i Lici gdje povremeno iz tih oblaka može biti slabe rosulje i kiše, dok će u Slavoniji biti više sunca. Jutra će biti hladna s temperaturom oko 5 stupnjeva, a poslijepodneva svježa – između 11 i 14 stupnjeva.

Na Jadranu će krajem tjedna i početkom novog biti promjenjivo oblačno – odnosno biti će i sunčanih razdoblja, ali povremeno i onih oblačnijih kada je moguće malo kiše, pa i pljuskova s grmljavinom. Kiša je u nedjelju vjerojatnija u Dalmaciji, dok je u ponedjeljak i utorak može biti i na sjeveru. Vjetar će okrenuti s bure, na levant, pa na slabo do umjereno jugo. Temperatura malo niža nego danas i sutra - ujutro će biti oko 12, a danju oko 18 stupnjeva.

U svakom slučaju, ovaj će se vikend moći provesti vani – no nije loše imati par stvari na umu. Prvo, posvuda će biti pomalo svježe, na kopnu zbog nižih temperatura, a na obali zbog jake bure! Uz to, iako ćemo sutra imati dosta oblaka, i jutarnju maglu, ipak će biti više sunca nego u nedjelju kad će magla na kopnu biti dugotrajnija, a u Dalmaciji će lokalno biti kiše i pljuskova.

 

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.



Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene