Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ZASAD NIŠTA OD PROLJEĆA

Još jedan udar zime: Grmljavinski pljuskovi, snijeg, olujni vjetar... Doznajte kad se očekuje smirivanje vremena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Još jedan udar zime čeka nas i početkom ovog tjedna. Danas će padati jaka i obilna kiša, a pojedinim dijelovima doći će do stvaranja novog snježnog pokrivača. Opet će i osjetno zahladnjeti, a u nastavku tjedna temperatura će ostati niža od prosjeka za ovo doba godine, a noću i ujutro – pogotovo u četvrtak – opet će biti i mraza.

U utorak ujutro će u cijeloj zemlji oblačno, kišovito i vjetrovito. Najjača kiša padat će na sjevernom dijelu Jadrana, ali izraženijih grmljavinskih pljuskova bit će i u Dalmaciji. U gorskom će tijekom skoro cijelog dana padati snijeg, a jaka i olujna bura nosit će ga i na obalu. Na južnom dijelu će ujutro još puhati olujno jugo.

Ništa bolje u središnjoj Hrvatskoj neće biti ni u nastavku dana. Vrijeme će i dalje biti oblačno i kišovito uz jak sjeveroistočni vjetar, a u gorju će se stvoriti novi snježnog pokrivača. Najviša temperatura bit će niža od prosjeka za travanj – od pet do osam ili devet stupnjeva iznad nule.

U Slavoniji i Baranji će također kišovito i oblačno uz temperature od oko osam do devet stupnjeva. Puhat će umjeren do jak sjeverozapadnjak, a u okolnom gorju padat će snijeg i stvarat će se tanji snježni pokrivač.

Zimski uvjeti prevladavat će i u gorskoj Hrvatskoj, gdje će snijeg više-manje padati cijeli dan. Uz jak sjeverni vjetar i temperaturu od oko nula stupnjeva, ni ondje neće biti mnogo znakova proljeća. Na sjevernom Jadranu će biti kišovito i oblačno, povremeno uz obilne grmljavinske pljuskove i jaku do olujnu buru, podno Velebita s orkanskim udarima.

Nestabilno uz izražene grmljavinske pljuskove bit će i u Dalmaciji, ali veći dio dana još će puhati olujno jugo. Sredinom dana okrenut će na buru i to u sjevernoj Dalmaciji, a navečer i u ostatku područja.

Pročitajte i ovo Bruno Baršić, voditelj Kriznog stožera KB-a Dubrava MANJAK OSOBLJA U KB-u Dubrava u zadnje vrijeme hospitalizirani i oni rođeni 70-ih godina: "Njihov imunološki sustav žešće reagira, imaju brži tijek bolesti"

Pročitajte i ovo Umirovljenici koji su odgovorili na pitanja o COVID dodatku Isplata krajem travnja Umirovljenici o COVID dodatku: "Da mogu popraviti svoj budžet, kupiti lijekove i da mogu preživjeti malo dostojanstvenije"

Nakon utorka u kopnenim krajevima neće više biti toliko kišovito, a ni oblačno. Ipak, i dalje će biti hladnije od prosjeka za ovo doba godine. Osobito hladno bit će noću i ujutro pa će opet biti i mraza, osobito u četvrtak.

Na Jadranu će tijekom ostatka tjedna biti sunčano, ali vjetrovito i razmjerno hladno, osobito u srijedu. Od četvrtka će biti malo toplije, ali će i dalje biti hladnije od prosjeka.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene