Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Tema dana

Jeste li doživjeli ekonomsku diskriminaciju zbog spola?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premda se možda najviše javno govori o spolnoj diskriminaciji u svijetu politike, prilično je raširena i ekonomska diskriminacija, čiji su razmjeri dobro vidljivi u razlici prosječnih mjesečnih primanja muškaraca i žena.

OSTAVITE SVOJE KOMENTARE NA FACEBOOKU I TWITTERU, A NAJZANIMLJIVIJE ĆEMO PROČITATI U VIJESTIMA NOVE TV U 17 SATI!

Pročitajte i ovo Ilustracija Važna objava Nezakoniti otkazi, mobing, plaće na ruke... Izvješće koje prikazuje što se događa u Hrvatskoj ZET auobusi Novo povećanje Radnicima u Zagrebačkom holdingu i ZET-u rastu plaće, a mijenjat će se i koeficijetni za vozače

Kao i u dobrom dijelu zapadnog svijeta, i u Hrvatskoj se često spominje potreba smanjenja spolne diskriminacije. Premda je u posljednje vrijeme možda najzastupljenija diskusija o zastupljenosti obaju spolova u politici, diskriminacija je raširena i u gotovo svim drugim sferama života.

>> Koče ih birokracija, nedostatak poticaja i šovinizam, ali one ne odustaju

Posebno je važna tzv. ekonomska diskriminacija, koju se dobro može vidjeti na iznosu prosječne mjesečne plaće. Posljednji dostupni podaci iz Državnog zavoda za statistiku pokazuju da su muškarci tijekom 2011. godine mjesečno prosječno zarađivali 5.675 kuna, a žene 5.130 kuna, odnosno 545 kuna manje.

U bruto iznosu ta je razlika još veća - muškarcima je prosječno isplaćivano 8.140, a ženama 7.325 kuna, što je razlika od 815 kuna.

Jeste li doživjeli ekonomsku diskriminaciju zbog spola?

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene