Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Datum 22. siječnja

Hoćete li izaći na referendum o ulasku u EU?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Ivo Josipović jučer je potvrdio kako će se referendum za ulazak Hrvatske u EU održati 22. siječnja iduće godine.

OSTAVITE SVOJE KOMENTARE NA TEMU DANA NA FACEBOOKU, TWITTERU i BLOG.hr-u, A NAJZANIMLJIVIJE ĆEMO PROČITATI U VIJESTIMA NOVE TV U 17 SATI I U DNEVNIKU NOVE TV U 19:15 SATI.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tema dana Što mislite o tome da se Ivo Josipović neće vratiti u SDP? Slika nije dostupna Nakon izvješća EK Biste li podržali nove rezove?

Nakon završetka pregovora s EU i potpisivanja Ugovora o pristupanju, ovo je novi iznimno važan korak ka ulasku Hrvatske u punopravno članstvo EU. Kako je u nekoliko navrata naglasila i buduća šefica diplomacije u vladi Zorana Milanovića, Vesna Pusić, od ključne je važnosti mobilizirati građane da u što većem broju izađu na referendum.

O istom se pitanju jučer izjasnio i predsjednik Josipović, koji je ocijenio kako je do 22. siječnja dovoljno vremena da se hrvatskim građanima pošalju bitne poruke što donosi članstvo u EU. Predsjednik je naglasio da tijekom pregovaračkog procesa javnost nije bila dovoljno informirana o ulasku u EU i što to za Hrvatsku i njezine građane znači, ali je istaknuo kako je 'sada kasno plakati', već da treba sve snage usmjeriti na dovršetak pristupnog procesa.

'U mjesec dana može se o toj materiji jako puno toga naći, za svakoga tko ima interes postoji informacija', poručio je. Slaže se i da postoje manjkavosti u legislativi koja govori o referendumu, ali i tvrdi kako za neke zakonske promjene sada nema vremena, te ističe kako ne vjeruje da itko misli da će 'država varati' na referendumu.

'Ne vjerujem da će referendum imati neke demokratske deficite', rekao je Josipović, koji očekuje jednostavno referendumsko pitanje, poput: 'Jeste li za to da Hrvatska postane članica EU'.

Hoćete li izaći na referendum o ulasku Hrvatske u EU?

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene