Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministarstvo pravosuđa na temelju činjenica poništilo je u slučaju Dajla nevažećim rješenja Istarske županije te temeljm novih rješenja Republiku Hrvatsku uknjižit će kao vlasnika navedenih nekretnina.


OSTAVITE SVOJE KOMENTARE NA TEMU DANA NA FACEBOOKU, TWITTERU i BLOG.hr-u, A NAJZANIMLJIVIJE ĆEMO PROČITATI U VIJESTIMA NOVE TV U 17 SATI I U DNEVNIKU NOVE TV U 19:15.

Ministarstvo je rješenja ureda Istarske županije proglasio ništavnima jer su njime donijete odluke koje su mogle biti donesene samo tijekom upravnog postupka nadoknađivanja imovine oduzete za vrijeme jugoslavenske komunističke vladavine, jer su ista pitanja rješena međudržavnim sporazumima.

Vezani članci Silovana žena, ilustracija (Foto: Getty images) Ministarstvo pravosuđa o slučaju silovanja kod Zadra: "S osobitom pozornošću ćemo pratiti tijek postupka i odluke" Papa Franjo (Foto: AFP) Velika akcija u vrhu Vatikana: Zaplijenjeni dokumenti i elektronički uređaji

Temeljem rješenja Ministarstva pravosuđa bit će omogućeno da se RH uknjiži kao vlasnik navedenih nekretnina, odnosno, da se uspostavi ranije zemljišnoknjižno stanje.