Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vikao, psovao, prijetio…

Zaposlenicima je prijetio samurajskim mačem i govorio da će im odrubiti glavu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan bivši zaposlenik Facebooka otkrio je neke zanimljive i prilično neugodne podatke o Zuckerbergovom ponašanju tijekom prvih godina kompanije

Iako je Facebook prema brojnim zaposlenicima jedno od najboljih i najpoželjnijih mjesta za rad, a njegov osnivač i šef Mark Zuckerberg nedavno je proglašen najboljim izvršnim direktorom na svijetu, čini se da je u prvim godinama nakon osnutka kompanije Zuckerberg bio prilično težak (neki će reći i opasan) prema svojim zaposlenicima.

Jedan je bivši zaposlenik ove kompanije, koji je u Facebooku radio osam mjeseci tijekom 2005. godine, nedavno objavio knjigu u kojoj je otkrio neke do sada nepoznate detalje o Zuckerbergu i njegovom odnosu prema zaposlenicima.

'Tek je počeo': On će biti najbogatiji čovjek na svijetu!

Noah Kagan u knjizi je opisao slučaj u kojem je, nezadovoljan s demonstracijom novog proizvoda jednog inženjera, Zuckerberg polio njegovo računalo s vodom i njegov projekt nazvao sra***. Kagan i tadašnji zaposlenik Chris Putnam na tom su proizvodu radili oko mjesec dana te su bili uvjereni da će se svidjeti njihovom šefu, no umjesto nekog konkretnog objašnjenja što nije dobro, on je počeo vikati te je prolio vodu i samo odšetao iz prostorije.

'Svi smo ostali šokirani', prenijeli su na Business Insideru Kaganovu izjavu. Osim psovki i prolijevanja vode, Mark Zuckerberg imao je još jedan način na koji je izražavao svoje nezadovoljstvo s lošim proizvodima i inženjerima koji su radili na takvim projektima – on im je prijetio samurajskim mačem.

Kagan napominje kako je šef ove društvene mreže šetao po kompaniji noseći mač i pravio se da prijeti kako će napasti zaposlenike, no srećom zbog njegove čudne šale (Kagan se pita odakle je uopće uspio nabaviti samurajski mač) nitko iz Facebooka nije ozlijeđen. Zuckerberg je znao pretvarati se kako će s mačem posjeći zaposlenike zbog loše obavljenog posla te se šalio da će onima koji sruše stranicu – odrubiti glavu. Dodao je i kako je znao 'motivirati' ekipu iz Facebooka na prilično čudan način te im je govorio da će, ako ne završe projekt ranije, udariti ih u glavu ili da će ih ubosti s velikim mačem.

'Hvala ti što si nas obogatio'!

'Treba imati na umu da je tadašnji 23-godišnji ultra štreber vodio jednu od najbrže rastućih kompanija na svijetu', dodao je Kagan. Sad je situacija ipak drugačija – Facebook je postao jedan od online fenomena s korisničkom bazom većom od 1,3 milijarde ljudi, a Zuckerberg je postao jedan od najbogatijih ljudi na svijetu te je 'težak' više od 30 milijardi dolara.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene