Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svi smo krivi...

'Tek je počeo': On će biti najbogatiji čovjek na svijetu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
S novim rastom cijene dionica Facebooka poraslo je i Zuckerbergovo bogatstvo te je ovaj 30-godišnjak trenutno 16. najbogatiji čovjek na svijetu

Nekoliko mjeseci nakon Facebookovog katastrofalnog starta na burzi 2012. godine i upozorenja tržišnih analitičara kako ova kompanija ima 'mobilni problem', vrijednost dionica Fejsa pala je na ispod dvadeset dolara. Dio investitora počeo je prodavati dionice i izgubio je velike novce, a milijarde dolara izgubio je i osnivač kompanije Mark Zuckerberg.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ovo je suludo Ti ćeš meni da nemam? Bijesni mladić kupio sve iPhone u trgovini i porazbijao ih čekićem Slika nije dostupna Ima se, može se Platio je za stan od 532 kvadrata čak 70 milijuna eura!

'Hvala ti što si nas obogatio'!

Danas je situacija potpuno drugačija – Facebook je prošli tjedan objavio financijske rezultate koji su nadmašili očekivanja Wall Streeta što je automatski utjecalo i na porast cijene dionice koja je dosegla 75 dolara. S obzirom da Zuckerberg ima 22 posto udjela u Facebooku (što je veći udio nego što imaju osnivači Googlea), nedavni porast cijene dionice Facebooka obogatio ga je za skoro dvije milijarde dolara.

Zahvaljujući povećanju cijena dionica, bogatstvo ovog 30-godišnjaka povećano je na čak 33,3 milijarde dolara, čime se probio na 16. mjesto ljestvice najbogatijih ljudi na svijetu i već je sada prestigao osnivače Googlea Brina i Pagea te osnivača Amazona Bezosa.

'Zuckerberg tek počinje', komentirao je za Bloomberg David Kirkpatrick, autor knjige 'The Facebook effect' i dodao kako će Zuckerberg u budućnosti postati najbogatiji čovjek na svijetu. Tržišna vrijednost Facebooka već je sada veća od Amazonove te nije nemoguće da za koju godinu ova kompanija premaši i vrijednost Googlea – trenutna tržišna vrijednost Googlea iznosi oko 400 milijardi dolara, a ako bi Facebook dosegao tu vrijednost tada bi bogatstvo Zuckerberga iznosilo oko 88 milijardi dolara, čime bi postao najbogatiji na svijetu.

U tijeku je 'bitka za oblikovanje budućnosti'

Novinari Huffington Posta kažu da smo svi mi, odnosno više od milijardu korisnika ove mreže 'krivi' što bi Mark Zuckerberg mogao postati najbogatiji čovjek na svijetu jer konstantno provjeravamo novosti na Facebooku na računalima i sve više na pametnim telefonima i na taj način donosimo zaradu kompaniji, odnosno Zuckerbergu.

Također, ova kompanija već gleda i u budućnost i načine na koji mogu zarađivati novac neovisno o društvenoj mreži pa se tako u budućnosti namjeravaju širiti i na tržišta bespilotnih letjelica, virtualne stvarnosti i druga tržišta na kojima bi za koju godinu mogli zarađivati veliki novac.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene