Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Najpopularniji online video servis, YouTube, sprema se uvesti pretplatu za dio sadržaja kojeg nudi na svojim stranicama.


Navedena je odluka protumačena kao agresivan potez tog internetskog video servisa, koji je u vlasništvu Googlea, koji je usmjeren prema utrci s televizijama za gledatelje i oglašivače.

Vezani članci Slika nije dostupna Google počinje s naplaćivanjem dijela sadržaja na YouTubeu? Slika nije dostupna Korisnici ljuti na Google zbog šale o gašenju YouTubea

>> Iran pokrenuo vlastiti 'YouTube'

Prvi kanali na pretplatu na YouTubeu, predviđaju se oko Uskrsa, a naplaćivali bi se između 6 i 30 kuna mjesečno, prenosi Daily Mail. YouTube je već obavio razgovore s nekolicinom video producenata, tražeći od njih da pošalju aplikacije za kreiranje specijaliziranih kanala za pretplatu.

Osim sadržaja koji bi dolazio u nastavcima, YouTube isto tako planira naplaćivati i druge sadržaje, poput događaja uživo, te uradi sam i emisije financijskog savjetovanja.

Amaterske kućne snimke su one koje su proslavile YouTube, no sad se taj website želi orijentirati na profesionalnu kvalitetu sadržaja. Zasad je sve besplatno i financira se oglašavanjem koje se pojavljuje usporedno s video sadržajem.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook