Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Cijena 1,1 milijardi dolara!

Yahooov odbor odobrio preuzimanje Tumblra!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je Yahooov odbor odobrio akviziciju Tumblra uskoro možemo očekivati službenu najavu Yahooovog preuzimanja ove kompanije

Prije nekoliko dana internetom se proširila glasina kako je Marissa Mayer zainteresirana za preuzimanje Tumblra, a prema informacijama brojnih medija ta je akvizicija tijekom vikenda odobrena od strane Yahooova odbora i Tumblra. Posljednje informacije koje su prenijeli na stranici All Things D, kažu da će Yahoo za Tumblr platiti 1,1 milijardi dolara tako da će ova akvizicija biti veća od prošlogodišnje Facebookove kupovine Instagrama.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Milijarda kao standard! Google u šopingu: Pogledajte koga su kupili za više od milijardu dolara! Slika nije dostupna Ne žele oglase Ljuti korisnici prijete napuštanjem Tumblra

Mayer poput Zuckerberga: Yahoo kupuje Tumblr za milijardu dolara?

Yahoo je za danas najavio konferenciju za novinare koju će održati u New Yorku te bi na njoj Mayer mogla objaviti službenu informaciju o preuzimanju Tumblra, što će biti najveća akvizicija kompanije od dolaska Mayer.

Slično kao i u slučaju Facebooka i Instagrama, Tumblr bi nakon Yahooova preuzimanja trebao nastaviti poslovati kao neovisna kompanija na čijem će čelu i dalje ostati njen osnivač, 26.-godišnji David Karp koji je Tumblr osnovao 2007. godine.

Analitičari smatraju da će Yahoo na ovaj način ojačati svoj položaj na tržištu društvenih mreža čime će uspješnije konkurirati kompanijama poput Facebooka i Googlea, povećat će i broj mlađih korisnika, čime će ova kompanija ponovno 'postati cool', a s obzirom na veliki broj mobilnih korisnika, ova se kompanija uklapa u ranije planove Mayer koja je najavila da će se u budućnosti fokusirati na mobilno tržište i kvalitetne mobilne aplikacije. Dio korisnika Tumblra nije oduševljen ovim najavama te na društvenim mrežama objavljuju poruke u kojima kritiziraju Yahoo, no vjerojatno je da će, kao i korisnici Instagrama, jednako nastaviti koristiti Tumblr i nakon preuzimanja.

Mayer nastavlja s promjenama u Yahoou!

Ova društvena mreža trenutno ima više od sto milijuna mjesečnih korisnika, no usprkos velikom broju korisnika tijekom prošle godine Tumblr je zaradio samo 13 milijuna dolara od oglašavanja te je u posljednje vrijeme pod velikim pritiskom investitora koji žele da ova kompanija počne zarađivati.

Ti će investitori sigurno biti zadovoljni cifrom od 1,1 milijardi dolara koliko će Yahoo platiti za Tumblr, dok će Yahoo vjerojatno povećati količinu oglasa koji se prikazuju na ovoj mreži kako bi što prije povećali zaradu od Tumblra.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene