Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bježao s mjesta sudara

Vozač Street View automobila napravio tri prometne nesreće!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vozač Googleovog Street View automobila bježao je s mjesta nesreće nakon što je udario dva kombija i zaustavio se tek nakon što je udario u parkirani kamion

Vozači Googleovih Street View vozila do sada su se nekoliko puta našli u problemima zbog ljutih stanovnika koji nisu bili zadovoljni fotografiranjem njihovih kvartova i kuća i objavljivanjem tih fotografija na internetu, odnosno kada su ih optužili zbog špijunaže, kao nedavno u Tajlandu.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća u Splitu - 7 prometna nesreća Dvije osobe ozlijeđene: Udario pješaka pa završio na krovu Omiška Dinara nije joj bilo spasa Strava na planinarenju: 26-godišnjakinja se odvojila od grupe i pala u provaliju na Omiškoj Dinari

Dio ovih automobila sada se nalazi u Indoneziji, a sredinom prošlog tjedna jedan je neoprezan vozač uzrokovao čak tri prometne nesreće u gradu Bogoru, pri čemu je dva puta pobjegao s mjesta sudara.

Tajland: Djelatnik Googlea osumnjičen da je vladin špijun

Problemi za vozača Googleovog automobila (vozač je iz Indonezije) počeli su kada je udario u kombi – iako se na ZDnetu ne spominje čija je krivica, čini se da je za sudar kriv upravo vozač Street View vozila koji nije pozvao policiju, već je s vozačem kombija otišao mehaničaru. Popravak udarenog automobila trebao je platiti Googleov vozač, no on se uplašio da će trošak popravka biti prevelik pa je pobjegao.

Vozač oštećenog kombija počeo je slijediti Street View automobil i potjera je rezultirala novim sudarom te je nakon nekoliko kilometara vožnje vozač Googleovog automobila udario novi kombi. No, ovog puta nije se niti zaustavio, već je nastavio s neopreznom vožnjom i bijegom od vozača prvog kombija kojeg je udario i koji ga je i dalje slijedio. Ova je potjera završila trećim sudarom kada je Googleov automobil udario u parkirani kamion.

Iz Googlea nisu objavili previše detalja o prometnim nesrećama u kojima je sudjelovao vozač njihovog automobila, no potvrdili su da je došlo do incidenta te da surađuju s lokalnim vlastima. 'Sigurnost u našim Street View operacijama vrlo nam je važna i drago nam je da su svi dobro i da nitko nije ozbiljnije ozlijeđen te nam je žao zbog nastale materijalne štete', stoji u službenom priopćenju ove kompanije, a prema Googleovim ugovorima koje sklapaju s vozačima Street View automobila, oni se u slučaju prometnih nesreća moraju zaustaviti i ne smiju napuštati mjesto sudara.

Uhvaćeni na djelu? Pogledajte što je snimio Googleov automobil!

Trenutno nije poznato kakva kazna prijeti neopreznom vozaču, a kako izgleda Street View automobil nakon ovih sudara možete vidjeti u priloženim fotografijama koje su snimili prolaznici i koje su objavljene na forumu stranice kaskus.co.id.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene