Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napadnut prilikom snimanja

Tajland: Djelatnik Googlea osumnjičen da je vladin špijun

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mještani tajlandskog sela Sa Iapa danas su se ispričali jednom djelatniku Googleova programa Street View za kojeg su mislili da je vladin špijun.

Dok je prolazio selom Sa Iap u Googleovu automobilu s kamerom, djelatnika su zaustavili seljani koji su mislili da za vladu radi istraživanje terena radi plana izgradnje sporne brane.

Tajlanđana su okružili stanovnici i ispitivali ga te odveli u obližnji hram kako bi se zakleo ispred kipa Bude da nije vladin špijun. 'Stanovnici se ispričavaju Googleu zbog nesporazuma', navodi se u izjavi na Facebooku skupine koja se protivi brani.

Pročitajte i ovo Ilustracija Očevid u tijeku Trojica Hrvata ozlijeđena u nesreći na Tajlandu: "Jedan je slomio rebra, a drugog operiraju" Ilustracija Okolnosti se utvrđuju Stravična eksplozija u tvornici vatrometa: Krhotine posvuda, velik broj poginulih

>> 'Google konačno priznao': Ako koristite Gmail, ne očekujte privatnost!

Stanovnici su objasnili da je automobil izazvao sumnje prolaskom uličicama sela. Glasnogovornik Googlea primijetio je da tvrtka ponekad nailazi na neočekivane reakcije i da Street View nije iznimka.

Pokrenut 2007. Google Street View donosi panoramski pogled ulica u tri dimenzije i omogućuje korisnicima da se njima virtualno kreću. Ta je usluga pokrenula polemike u više zemalja. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene