Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

NASA-in rover Curiosity opet je snimio nešto zanimljivo, ali ovog puta ne na površini Marsa.


Rover Curiosity snimio je bijeli NLO na nebu iznad površine Marsa i odmah potaknuo lovce na NLO-e na raspravu je li se (po tko zna već koji put) radi o konačnom dokazu da nismo sami u svemiru. Prema nekima, snimka s Curiosityja pokazuje moguću izvanzemaljsku letjelicu.

Vezani članci Slika nije dostupna FOTO Što je ta 'mala plava točka' na Marsu? Slika nije dostupna INTERAKTIVNI FOTO Zavirite ispod svakog kamenčića na Marsu

"Povećanje objekta na fotografiji otkriva da je sferičnog konusnog oblika, okruglu središnju masu i nešto što izgleda kao trag ispušnih plinova na njegovom repu", pojašnjava YouTube korisnik Streetcap1, koji je objavio video s fotografijom koja je pohranjena na NASA-inim serverima, a prenosi Daily Mail.

Dosad je svako viđenje NLO-a na nebu iznad Marsa bilo, nakon podrobne inspekcije snimki, bilo zapravo viđenje meteora.

Curiosityju ovo nije prva neobična snimka s Marsa, a vjerojatno niti posljednja, no sve imaju par zajedničkih crtica. Prva je da su za svaku takvu neobičnu fotografiju prvo istupili oni koji vjeruju da su snimljeni izvanzemaljski elementi, a nakon toga znanstvena zajednica, koja ih je svaki put razuvjerila dokazima da se ne radi o ničem posebnom, već primjerice kamenu ili meteoru.

Pogledajte video pa prosudite, kao i uvijek, sami.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook