Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

NASA-in rover Curiosity ostavio je već trag na Marsu, a taj trag, kao i sam rover, snimio je satelit MRO u orbiti Crvenog planeta.


NASA je objavila fotografiju svojeg rovera Curiosity, kojeg je iz orbite planeta Marsa snimio satelit Mars Reconnaissance Orbiter. Na fotografiji, koju možete vidjeti priloženu u tekstu, Curiosity je sićušna plava točka na površini, a vidljiv je i trag kojeg je ostavio iza sebe i koji vodi nazad sve do mjesta gdje je sletio početkom kolovoza prošle godine.

Vezani članci Slika nije dostupna VODA NA MARSU Ugledni hrvatski astrofizičar otkriva značaj velikog NASA-inog otkrića Slika nije dostupna OTKRILI TEKUĆU VODU NA MARSU? NASA najavila 'veliko znanstveno otkriće'

>> Dokle se došlo?

Fotografija je snimljena 27. lipnja, u vrijeme dok se Curiosity nalazio na području Marsa, kojeg su znanstvenici nazvali 'Glenelg' i koji se nalazi unutar kratera Gale.

Plave točke na mjestu slijetanja su dio kojeg su raketni motori 'Sky Crane' sustava raščistili prijlikom spuštanja rovera na površinu.

Rover Curiosity na Marsu je proveo gotovo godinu dana, a podsjetimo kako mu je glavni cilj prilično ambiciozan - utvrditi je li na Marsu ikada bilo i postoje li još uvijek uvjeti za život mikroorganizama.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook