Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ovakvu masku još niste vidjeli, jer ova mijenja vaše lice u što god poželite i kako god to poželite.


Umjesto da šminkate svoje savršeno kiborg lice satima, možete ga imati spremnog u par trenutaka, ali ne tako da je ono nacrtano na vašem licu, već projicirano na njega.

Vezani članci Gwyneth Paltrow i Alexandra Grant Vratila je vjeru u ljubav slavnom ljepotanu, javnost kritizira njezin izgled, no bez problema je pokazala lice bez šminke Diamond Princess Putnici kruzera koji je već više od tjedan dana u karanteni imaju pristup internetu, pogledajte što objavljuju

Ipak oprema koja to omogućuje nije posebno prenosiva ili kompaktna, ali u niže priloženom videu možete doslovce vidjeti što ta tehnologija omogućuje.

Tvorac joj je Nobumichi Asai, japanski producent i tehnički direktor, čiji su prethodni radovi projicirane zgrade, dokovi i pozornice. Ovaj najnoviji donosi šminku u realnom vremenu, prenosi Cnet.

Asai je prvo modelu s videa laserski skenirao lice te potom napravio 3D mrežu istog, čime je stvorena baza za projekciju mape na lice. Po licu su diskretno raspoređene točkice, koje omogućuju praćenje pokreta lica u realnom vremenu.

Detalji oko tehnologije nisu otkriveni, no rezultati su više nego zadivljujući. Pogledajte.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook