Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Imate li problema s Flashbackom?

Trojanac zarazio gotovo 600 tisuća Appleovih računala!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sigurnosni problemi i za vlasnike Mac računala – opasan trojanac iskorištava propust u Javi i krade osobne podatke s internetskih servisa

Iako korisnici Appleovih računala imaju puno manje problema s virusima i trojancima u odnosu na računala koja rade na Windowsima, niti oni nisu imuni na različite sigurnosne prijetnje koje vrebaju s interneta.

Pročitajte i ovo Ilustracija Posljedice su strašne Stvorili novi virus koji ubija sve koji se zaraze: "Ovo ludilo mora biti zaustavljeno prije nego što bude prekasno" Slika nije dostupna Oprez! Ne nasjedajte na ovu Facebook prijevaru, iza nje čeka virus trojanac

Tako su iz ruske sigurnosne kompanije Dr. Web upozorili da se mrežom proširio opasan trojanac Flashback koji je do sada zarazio skoro 600 tisuća Appleovih Mac računala i koji krade osobne podatke s poznatih internetskih servisa iskorištavajući propust u Javi, a do 'zaraze' može doći kada korisnik posjeti neke lažne internetske stranice.

Na stranci Dr. Web kažu da najviše problema s ovim trojancem imaju korisnici u SAD-u gdje se nalazi čak 57 posto 'zaraženih' računala, Kanadi, Velikoj Britaniji i Australiji, dok je broj zaraženih računala u ostalim europskim zemljama puno manji (na karti sa zemljama koje imaju problema s Flashbackom nema podataka o Hrvatskoj).

Flashback je prvi put otkriven još u rujnu prošle godine kada je bio 'maskiran' kao lažna instalacija Flash Playera, a ova posljednja varijanta pojavila se tijekom prošlog vikenda. Iz Applea su reagirali na ovaj propust i izdali sigurnosnu nadogradnju koju možete skinuti ovdje.
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene