Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jobs planirao iCar

Steve Jobs imao je još jedan san – htio je dizajnirati automobil!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Steve Jobs bio je uključen u razvoj proizvoda koje će ova kompanija tek predstaviti – iTV i iPhone 5, a razmišljao je i o dizajniranju automobila

Steve Jobs ostavio je veliko nasljedstvo – sa svojim proizvodima promijenio je brojna tržišta i možemo se samo pitati što bi još sve napravio da nije bilo bolesti i njegova preranog odlaska.

Samo u prošlom desetljeću s iPodom je promijenio glazbeno tržište, iPhone je izmijenio tržište pametnih telefona, dok je iPad otvorio potpuno novo tržište tableta – iako su tableti postojali i prije iPada, bili su skupi i koristio ih je jako mali broj korisnika, a sada se svaki mjesec proda više milijuna komada tableta.

Nakon njegove smrti pojavile su se informacije kako je Steve Jobs, s obzirom da je bio svjestan svog zdravstvenog stanja, ostavio četverogodišnji plan za razvoj Applea i sljedećih proizvoda ove kompanije. Proizvod o kojem se najviše piše u zadnjih pola godine jest Appleov televizor, toliko spominjani iTV o kojem službeno ne znamo ništa, no brojne glasine kažu da bi se trebao pojaviti krajem ove ili tijekom sljedeće godine te bi s njim trebali upravljati glasom, a imat će 'najjednostavnije sučelje koje se može zamisliti'.

Također, još jedan proizvod u čiji je razvoj Jobs bio uključen jest i iPhone 5 koji će napokon imati ekran veće dijagonale kako bi uspješnije mogao konkurirati mobilnim proizvođačima poput Samsunga, HTC-a i Nokije čiji modeli smarphonea imaju ekrane veće od 4, odnosno 5 inča.

No, pored svega navedenog, Jobs je želio promijeniti još jedno tržište – automobilsko te je njegov san bio dizajnirati automobil!

Tu je informaciju na nedavnoj Innovation Uncensored konferenciji iznio Mickey Drexler, izvršni direktor kompanije J. Crew i član Appelova upravnog odbora od 1999. godine. On je za dizajn automobila u SAD-u rekao da je tragičan te kako je Jobs mogao promijeniti i to tržište rekavši da bi Appleov automobil mogao zauzeti i pedeset posto tržišta, u što je naravno teško za povjerovati.

Iako Apple neće dizajnirati vlastiti automobil, na Business Insideru kažu kako bi ova kompanija u budućnosti mogla surađivati s proizvođačima automobila i integrirati svoje tehnologije i u automobile, a mi samo možemo zamišljati kako bi izgledao iCar s Jobsovim potpisom.   

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene