Obavijesti Video Pretražite Navigacija
iTV stiže za godinu dana?

Nove glasine o Appleovom televizoru!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Cult of Macu kažu da je jedan njihov izvor vidio prototip iTV-a koji je dizajnom sličan Appleovom Cinema Displayju te ima podršku za Siri i FaceTime

Do sada smo čitali brojna nagađanja analitičara o Appleovom televizoru kojeg je u razgovoru s Walterom Isaacsonom čak spomenuo i sam Steve Jobs, a sada je 'neimenovani izvor' rekao novinarima stranice Cult of Mac da je vidio iTV, odnosno njegov prototip na kojem u Appleu trenutno rade.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Dugoročna strategija' Apple najavio 'odlične nove proizvode': Stižu iTV i iWatch? Slika nije dostupna Puno noviteta iz Applea! Apple već priprema iPhone 5S! Stiže i iTV?

Prema njegovim riječima, Appleov televizor sličan je Cinema Display monitoru ove kompanije, samo je puno veći te je potvrdio da će imati podršku za Siri – dakle ovim ćemo uređajem moći upravljati glasom te FaceTime kameru tako da ćemo putem ovog televizora moći obavljati i video pozive.

Sam FaceTime moći će se pokretati putem Sirija tako da za obavljanje video poziva neće biti potrebno pritiskati nikakve tipke niti tražiti imena po imeniku, već je dovoljno samo izgovoriti ime osobe i 'reći' televizoru da je nazove i poziv će se odmah uspostaviti.

'iTV je najveća stvar od pametnih telefona!'

No, osim podrške za Siri i FaceTime te dizajna poput Cinema Dispaya – što je sve ionako manje-više očekivano, osoba koja je navodno vidjela ovaj televizor nije navela nikakve druge informacije tako da ne znamo hoće li iTV podržavati iOS operativni sustav, odnosno aplikacije za iPhone i iPad, a nisu navedene niti dijagonale ekrana s kojima bi se mogao isporučivati.

Na Cult of Macu kažu da su se informacije koje im je u prošlosti davao ovaj izvor pokazale većinom točnima, no neke se stvari koje je najavio ipak nisu ostvarile – razlog za to nalazi se u činjenici što on ima pristup proizvodima kada se nalaze u ranoj fazi razvoja tako da se ti proizvodi u budućnosti mogu promijeniti, odnosno Apple od njih može i odustati.

Novinari s ove stranice o iTV-u pitali su i Paula Gagnona, analitičar TV tržišta koji im je rekao da, iako nije čuo nikakve konkretne informacije o Appleovom televizoru, vjeruje da možemo očekivati uređaje s dijagonalama ekrana između 40 i 60 inča koji neće imati nikakve revolucionarne opcije (poput OLED tehnologije i 4k rezolucije), već će imati klasičnu Full HD rezoluciju, a prodavat će se po cijeni između tisuću i dvije tisuće dolara.

Gagnon ne vjeruje da će se iTV pojaviti na tržištu ove godine (kako smo do sada mogli čitati), već smatra da bi to moglo biti negdje tijekom 2013. godine.  

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene