Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ogorčeni korisnici

'Situacija je vrlo kompleksna, jako nam je žao'!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dio korisnika Yahoo Maila prošlog tjedna nije mogao pristupiti svojoj e-pošti, a problema su imali i korisnici Yahooovog Flickra

'Ovo je bio frustrirajući tjedan za naše korisnike i jako nam je žao', napisala je na blogu na Tumblru Marissa Mayer i ispričala se korisnicima koji veliki dio prošlog tjedna nisu mogli pristupiti Yahooovom mailu. Problemi za korisnike maila počeli su još prošli ponedjeljak, a iako se očekivalo da bi ih Yahoo trebao brzo popraviti, to se nije dogodilo sve do petka kada se šefica ove kompanije odlučila ispričati.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Stigao prije Instagrama Flickr napokon i na Androidu Slika nije dostupna Ne zaostaje ni Hrvatska Fascinantno: Pogledajte kartu svijeta korisnika Flickra i Twittera

Ona je napomenula da su se u ponedjeljak pojavili hardverski problemi s jednim Yahooovim serverom koji se koristi za oko jedan posto njihovih mailova te se tim korisnicima cijelo vrijeme pojavljivala obavijest o redovitom održavanju servisa.

'Mit o superženi': Ona nije anđeo, niti vrag

Dodala je da se situacija pokazala 'puno kompleksnijom nego se to činilo na početku' te su različiti korisnici imali različitih problema s pristupom mailovima, što je rijedak slučaj te je upravo zbog toga rješavanje ovog problema potrajalo puno duže od prvotno planiranog. Na kraju objave na Tumblru Mayer je napisala kako je svjesna da je Yahoo u potpunosti iznevjerio korisnike i sada naporno rade na poboljšanjima servisa kako se ovakve stvari više ne bi događale u budućnosti, a obećala je kako će Yahoo u budućnosti biti puno bolji.

Na Huffington Postu podsjećaju da Yahoo prošlog tjedna nije iznevjerio samo korisnike svog maila, već i korisnike servisa za pohranu i dijeljenje fotografija Flickr koji također neko vrijeme nije bio dostupan korisnicima.

Donijela je velike promjene, ali još nije spasila Yahoo!

Tijekom cijelog tjedna ogorčeni korisnici, ali i neki novinari kritizirali su Yahoo na društvenim mrežama jer sve do ove objave Mayer nitko iz kompanije nije dao nikakvo konkretno objašnjenje zbog čega je došlo do nemogućnosti pristupa mailovima i kada će ti problemi biti riješeni. Inače, prema posljednjim informacijama comScorea, Yahoo Mail ima oko 289 milijuna mjesečnih korisnika, čime zauzimaju drugu poziciju iza Googlea čiji Gmail ima oko 304 milijuna mjesečnih korisnika.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene